Формирование от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия

...
Формирование от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия
Коментари Харесай

Британски кралски войници заемат позиции у нас, задачата им

Формирование от състава на Ирландския кралски полк на Британската войска дойде през днешния ден в България, с цел да тренира и работи взаимно с българските военни, както и други съдружници от НАТО за повишение на оперативната съгласуемост и шерване на умения сред нашите страни. Това оповестяват от Британското посолство в София.

В известие от Министерството на защитата потвърдиха, че рота от Сухопътните войски на Кралство Англия ще се включи от 6 май в взаимната подготовка, която се организира на образователен полигон „ Ново село “, като задачата е подкрепяне на процеса по създаване на бойни и оперативни качества на многонационалната бойна група на територията на страната. В интервала 7-8 май военна техника ще се транспортира по републиканската пътна инфраструктура от образователен полигон „ Ново село “ към Република Северна Македония, а напредването е в осъществяване на уговорките на България като страна-домакин.

Посолството на Англия популяризира и изказване на министъра за въоръжените сили на Лондон Джеймс Хийпи, който приветства разполагането бойците им в България.

" Това бързо разполагане на на сили в помощ на нашите български и американски съдружници е доказателство за професионализма на Британската войска и на нейния Кралски ирландски полк ", сподели Хийпи. Британският министър добави, че " без значение дали става въпрос за трениране на съдружниците ни или за даване на военна помощ, нашите въоръжени сили не престават да стоят отпред на интернационалния отговор на войната в Украйна ".

Присъствието на почти 120 английски военнослужещи ще продължи през идните месеци, като през това време войските на Обединеното кралство ще работят дружно с 2-ра ескадрила на 2-ри Кавалерийски полк на американската войска и 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски на България.

От Британското посолство припомнят, че историята на Кралския ирландски полк датира от 1688 година, а предшестващите го полкове са взели участие в борбата при Ватерло, борбата при Сома и десанта в Нормандия. България е значим сътрудник в областта на защитата за Обединеното кралство и основен съдружник в НАТО, се споделя в известието. Двете страни към този момент работят дружно в редица значими области. Военното съдействие бе засилено след подписването на декларацията за двустранно съдействие сред министерствата на защитата на Обединеното кралство и Република България през 2018 година.

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство правят въздушни патрули над България за НАТО. Настоящото развръщане е част от продължаващия ангажимент на Обединеното кралство за насърчаване и подсилване на груповата защита и сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР