Формирането на аномални магматични вертикални потоци под земята говорят за

...
Формирането на аномални магматични вертикални потоци под земята говорят за
Коментари Харесай

Bradva.bg Предупреди Още Преди Години! Човечеството Е Застрашено От Тотална Гибел! Всеки Момент Ще Изригне!

Формирането на аномални магматични отвесни потоци подземен приказват за началото на необратими процеси по изменение на мантията. Това е частта на планетата, която е ситуирана сред ядрото и земната кора.

При това състояние загрятата от магмата тога може да се разгръща на десетки и стотици километри. Топлинни индикатори, сходни с тези в Йелоустоун, бяха регистрирани даже в Мексико.

Учените смятат, че изригването на супервулкана, който за финален път се е пробудил преди 630 000 години, може да се състои след 10 година

Миналата година National Geographic заяви информация на откриватели от Държавния университет на Аризона, съгласно която белезите за идното изригване на супервулкана ще се появят десетилетие или малко повече преди то да стане. Преди това учените бяха на мнение, че знаците за бъдещото суперизригване ще се виждат епохи преди то да се случи.

През 2011 година учени откриха, че земята над магмената камера се издува с към една педя на седем години. Но все пак научният консенсус е, че няма по какъв начин да се предвижда по кое време ще стане изригването на супервулкана. Службата за геоложки изследвания на Съединени американски щати прави оценка жестоко вероятността да се взриви Йелоустоун на по-малко 1:730 000 - долу-горе същият късмет като пагубен конфликт с метеорит.

Последствията за Съединени американски щати от сходно изригване биха били пагубни, а вредите колосални. Супервулканът би повлиял и на световния климат, поради хилядите тонове пепел, които ще се изхвърлят в горния пласт на атмосферата. Това би довело до вулканична зима, в резултат на която може да възникне всеобщ апетит, поради възможното загиване на земеделските насаждения. Въпреки това, човечеството, в това число и Америка биха могли да се оправят с последствията от сходно изригване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР