Формирам Съвет за стратегическо развитие на България с участието на

...
Формирам Съвет за стратегическо развитие на България с участието на
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви, че създава Съвет за стратегическо развитие на България


Формирам Съвет за стратегическо развиване на България с присъединяване на интелектуалци и висококвалифицирани експерти, заяви президентът Румен Радев на конференцията на президента и вицепрезидента Илияна Йотова във връзка втората годишнина от встъпването им в служба, заяви Българска телеграфна агенция.

Съветът ще би трябвало да създаде и предложи други възможности на институционалния блокаж, на икономическия и абстрактен застой, в който се намира страната, осведоми Радев. Съставът на Съвета ще бъде разгласен идните дни.

„ Съветът за стратегическо развиване на България, който ще образувам, ще предложи хрумвания, само че те би трябвало да бъдат подкрепени от хората, тъй като ние би трябвало да осъзнаем едно – че никой не може да ни реши проблемите без наше присъединяване. Колкото пъти сме разчитали на знамение, толкоз пъти сме оставали излъгани “, съобщи Радев, представен от организация Фокус.

Той изясни, че неслучайно моли за по-добро обучение, тъй като някои политици мъчно асимилират това, което четат. „ Постоянно се сменят мненията. Помните изказванията за опълчване – за многото скъпи изтребители на фона на пенсиите. А какво вършим сега – тъкмо противоположното. За разлика от политиците лобисти аз не приказвам за изтребители. Никога като президент не съм казвал кой е по-добър и кой би трябвало да купим. Но постоянно съм упорствал за справедлива и равнопоставена спортна процедура, тъй като единствено такава може да докара до най-хубавите условия за България и за отбрана на нашия интерес. Конкурсът е изопачен – той стартира като спортна процедура и завърши като фарс, употребява европейските сътрудници като статисти. Нашите лобисти злепоставиха стратегическия сътрудник – Съединени американски щати, като му присъдиха служебна победа. Засипаха ни с всевъзможни заклинания, която бяха като димна завеса за действителните оферти, защото никой не разбра кой какво предлага. Беше направен документ с нереално наличие, който да вкара в илюзия обществото и народните представители. Ние сами зачеркнахме критериите за състезателност, които да ни дадат най-хубавите условия и в този момент отиваме в незнайното и ще плащаме очевидно доста повече “, съобщи Радев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР