Формално погледнато, има къде у нас да се ремонтира украинска

...
Формално погледнато, има къде у нас да се ремонтира украинска
Коментари Харесай

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов: Как украинската бронирана техника ще стигне до България?

Формално видяно, има къде у нас да се ремонтира украинска техника, тъй като заводите ни са насочени към ремонт на руски мостри. Не разбирам обаче по какъв начин ще се реализира самата логистика на украинската техника към България. Това разяснява в утринния блок на bTV някогашният министър на отбраната Ангел Найденов.

,,За образец – 25 млн. тона зърно са блокирани в Украйна, тъй като няма по какъв начин да бъде изнесено от страната. Как в този момент да си представим, че украинската бронирана техника ще стигне до България? Това е безусловно нереалистично. Затова считам, че решението на Народното събрание (за военно-техническа помощ, б.р.) е нещо като нищо. По същия метод наподобява решението Варна да се трансформира в самобитен хъб за експорт на зърно от Украйна... Същият въпрос – по какъв начин това зърно ще стигне до Варна?``, заинтригуван е Найденов.

Относно думите на президента Радев, че даването на военно-техническа помощ на Украйна може да ни въвлече във война, някогашният боен министър показа, че не вижда съображение за сходно изявление и означи, че не знае за какво президентът го е споделил.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР