Ford ще строи мегафабрика за батерии в ТурцияFord Motor Со.

...
Ford ще строи мегафабрика за батерии в ТурцияFord Motor Со.
Коментари Харесай

България отново се размина с голям автозавод

Ford ще строи мегафабрика за акумулатори в Турция

Ford Motor Со. ще построи огромен цех за батерии за електрически автомобили в Турция с южнокорейския производител на акумулатори SK On и неговия турски сътрудник в смесено дружество Кос Holding, оповестява, представен от вестник.

Така България отново се размина с мераците си да притегли в страната огромен авто производител, който избра южната ни съседка.

Заводът ще има годишен индустриален потенциал от 30 до 45 гигаватчаса, обявиха представители ни Ford и SK On. Той ще бъде ситуиран покрай столицата Анкара и ще създава NMC кафези с високо наличие на никел за сглобяване в модули от акумулатори.

Заводът би трябвало да стартира работа до 2025 година и ще бъде едно от най-големите уреди за акумулатори за електрически автомобили в Европа, настояват от Ford.

Ford възнамерява да сглобява новото потомство на ван Transit Custom за европейския пазар в Турция през идната година, в това число изцяло електрически и хибридни разновидности, дружно с версии с мотори с вътрешно горене.

Също по този начин Ford Otosan, турското взаимно дружество на Ford с Кос Holding, ще поеме собствеността върху завода на автомобилния производител в румънския Крайова. Ford възнамерява да създава електрически версии на новите бусове Transit Courier и Tourneo Courier в Крайова през 2024 година В момента вановете се създават в Турция.

SK разгласи предходната година проект за вложение на 8,22 милиарда $ с Ford за създаване на три завода за акумулатори в Съединени американски щати. В момента SK има индустриални обекти на акумулатори в Съединени американски щати, Унгария, Китай и Република Корея.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР