Ford започва продажби на дребно на електрически двигатели, същите, които

...
Ford започва продажби на дребно на електрически двигатели, същите, които
Коментари Харесай

Как да превърнем старата си кола в електромобил за 7000 лв?

Ford започва продажби на дребно на електрически двигатели, същите, които са серийно инсталирани в електрическия кросоувър Mustang Mach-E. Целта е да се даде възможност да се превърне всеки обикновен автомобил с двигател с вътрешно горене в електромобил. Като пример, Ford демонстрира подобно преустроен класически пикап F-100 от 1978 г.

Двигателят, наречен Eluminator e-crate motor, развива мощност 281 к.с. и 433 Нм въртящ момент. Цената му е $3900 или приблизително 6 800 лв. Може да бъде закупен в онлайн магазина на Ford Performance Parts. Там се продават различни продукти за тунинг и моторни спортове.
`Как

Както в случая на серийния кросоувър Mustang Mach-E, електрическите двигатели могат да бъдат инсталирани на обикновени автомобили и по двойки - по един на всяка ос, така че автомобилът да стане със задвижване на всички колела. Точно това беше направено на стар пикап Ford F-100. Системната мощност на силовата му инсталация е 480 к.с. Най-мощната модификация, Mustang Mach-E GT, има почти същата мощност.
`Как

Продажбата на електродвигатели на дребно е само началото. Ford планира да започне да търгува с всички останали компоненти, необходими за превръщането на конвенционален автомобил в електрически. Към гамата ще бъдат добавени батерии, инвертори, контролери и др.
`Как

Компанията се стреми да опрости максимално процедурата за " преобразуване " на автомобил от двигател с вътрешно горене в електрически и нарича подобни решения " бъдещето на автомобилната персонализация ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР