Forced Entertainment, “най-добрата експериментална компания на Обединеното кралство според в-к

...
Forced Entertainment, “най-добрата експериментална компания на Обединеното кралство според в-к
Коментари Харесай

Театралния спектакъл ``Истинска магия`` на англичаните Forced Entertainment с премиера в България |

Forced Entertainment , “най-добрата пробна компания на Обединеното кралство ” съгласно вестник Гардиън, ще покаже в две следващи вечери театралния театър “Истинска магия ” , който дебютира с премия на публиката на Единбургския сценичен фестивал. Представленията ще бъдат на 28 и 29 април от 19:30 часа в Голямата зала на районния център за модерни изкуства Топлоцентрала.

Легендарният сценичен колектив, учреден в Шефилд от Тим Ечълс, идва у нас за повторно след присъединяване си на 21-ия Международен сценичен фестивал “Варненско лято ” (2018). Една от най-ценните експортни артикули на британския спектакъл за последните 20 години, Forced Entertainment е пробна компания с десетки интернационалните самопризнания и непрекъсната креативна активност от своето основаване до през днешния ден.

На 28 и 29 април от 19:30 ч. в Голямата зала на Топлоцентрала Forced Entertainment ще показват своя театър “Истинска магия ” (Real Magic), който гледаме за първи път в България в осъществяване на добре познатите актьори от трупата Ричард Лоудън и Клеър Маршал, съпроводени от посетител артиста Джери Килик.

“Истинска магия ” повежда феновете на съвсем халюциногенно пътешестване в запленяващ виртуозен театър за огромните системи, дребните клопки в тях и потребността от смяна. Спектакълът рисува картина на битката, комичното повтаряне и парадокса. Под звуците на повтарящи се овации и неестествен смях, трима актьори вземат участие в невъзможна заблуда – комбинация от телепатичен трик, кабаретно зрелище и кошмарно телевизионно шоу, която ги връща още веднъж и още веднъж в моменти на вяра и загуба. В свят на подозрения и втори шансове, вариации и изкривени трансформации.

Какво е театърът? “Може би парче време или пространство, като че ли отделени от другите време и пространство, с цел да можем да ги погледнем. Това възприятие за събитие, друго от всекиднвения живот - събитие, с което непрекъснато би трябвало да се оправяме, с което би трябвало да се съобразяваме или пък да се опитваме да преодолеем дистанцията с него - бих се спрял на сходно определение ” - споделя самият Тим Ечълс пред essentialdrama.com

Билети за “Истинска магия ” в РЦСИ Топлоцентрала може да намерите в мрежата на

Forced Entertainment е шефилдска театрална компания, учредена през 1984 година Почти 40 години трупата й показва постановките си на турнета в Обединеното кралство, Европа, Съединени американски щати, Япония, Австралия.  Представленията на Forced Entertainment се заиграват с жанровите конвенции, от време на време напряко ги взривяват, преобръщайки класическия сценичен разказ. Спектаклите им са повлияни освен от драмата, само че и от танцовите и перформативни изкуства, от музикалната просвета и разнообразни известни форми като кабаре и стенд-ъп комедията. Групата работи в разнообразни формати, вариращи от интимни постановки с двама артисти с акцент върху текста и репликите до зрелищни спектакли с огромна натрупа на сцената. Вълнуващи, предизвикателни, занимателни и постоянно провокиращи публиката, Forced Entertainment са едни от основните играчи за развиването на модерния сценичен език и с работата си въодушевяват генерации театрални основатели в Англия, Европа и Съединени американски щати.

Forced Entertainment са носители на Ibsen International Award за 2016, една от най-големите награди за театрално нововъведение и принос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР