Фондация Владиславово“ подреди коледен благотворителен базар в елфакултета на варненския

...
Фондация Владиславово“ подреди коледен благотворителен базар в елфакултета на варненския
Коментари Харесай

Коледен базар с хуманна кауза в Техническия университет

Фондация „ Владиславово “ подреди коледен благотворителен базар в елфакултета на варненския Технически университет. Социални служащи, арттерапевти, педагози от всички обществени услуги, които фондацията дава на територията на Варна показаха десетки модели на коледна декорация, направена от тях.

Преобладаващите хрумвания са осъществени най-вече с естествени материали, ефектният дизайн е резултат на творчеството и сръчността на създателите. Освен подготвени произведения през целия ден бяха отворени и креативните работилници, в които пред очите на посетителите бяха изработвани разнообразни декорации.

От първите часове на днешния ден в самодейността се включиха доста студенти и преподаватели, а в следобедните часове към сръчните и работливите прибавиха възторг и умения учениците от колежа към Техническия университет.

Базарът е отдаден на една хуманна идея – да се съберат средства за лекуването на дребната Рали, която неотдавна е диагностицирана с доста рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Нейна фотография посрещаше посетителите още на входа, а те показват съпричастността си, избирайки освен изделието, а определяйки и цената, която дават в особено готова кутия.

Инициативата е на доцент доктор Медиха Хамза и се осъществя от фондация „ Владиславово “ през днешния ден и на следващия ден от 10 до 15,30 ч. в централното предверие на ТУ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР