Фондация Помощ за Украйна и Украински кошер, ученици и учители,

...
Фондация Помощ за Украйна и Украински кошер, ученици и учители,
Коментари Харесай

Украинската общност с концерт в София Тех Парк -

Фондация " Помощ за Украйна " и " Украински кошер ", възпитаници и учители, възрастни и деца, организират концерта " Украински слънчоглед ". Събитието ще е на следващия ден от 19 часа в София Тех Парк, пред постройката " Джон Атанасов ".

В момента в " Украински кошер " в София, в Бургас, в Пловдив, Стара Загора, Поморие и онлайн се образоват повече от 500 украинци - възрастни и деца. С всеки ден нараства броят на въодушевените от образованието. Виждаме, че единият от пътищата за културен продан сред българи и украинци е този.

Нашето мероприятие има за цел да покаже какво са постигнали нашите възпитаници, които поставят оптимални старания да се приспособяват в новите условия, оповестяват уредниците.

В тези сложни за Украйна времена, София Тех Парк стана наш благонадежден сътрудник и другар. Във времена на загуби и тествания украинците откриха тук помощ от сърце, внимание, великодушна поддръжка. Скъпи наши другари и сътрудници, ние сме безпределно признателни, декларират от украинската общественост у нас.

Фондацията " Помощ за Украйна " е общество на украинци и българи, въодушевени от благотворителността. Мисията ѝ е да оказва помощ на принудените да се преселят украинци да се приспособяват и интегрират в България, да основат удобни условия за живот на новото място, с религия в личните сили и общото бъдеще.

Фондацията се пробва да създаде сполучлива украинска диаспора в България, учредена на високи морални полезности, благородна цели и креативно ентусиазъм, да оказва психическа поддръжка на потърпевшите от войната украинци в акомодацията и търсенето на благоприятни условия за интеграция на новото място, както и основаване на удобни условия за искащите да стартират собствен бизнес. 

Освен това друга задача на " Помощ за Украйна " е поддръжката за украинците, които търсят работа. Установяване на контакти сред работодателите и служащите, юридическа помощ, осведомителна база. Фондацията работи и за разширение и разпространение на познания за украинските просвета и обичаи. Обмен на познания за културата на украинци и българи.

Учебно-интеграционният център " Украински кошер " е един от основните планове на фондация " Помощ за Украйна ". Това е неповторим формат за поддръжка в личностната акомодация и обществената интеграция на наложително преселилите се украинци в обществото на страната, в която се намират.

  " Украинския кошер " провежда курсове за проучване на български език за деца в разнообразни възрастови групи - от 4 до 15-годишни като помощ за по-лека на акомодация в българските градини и учебни заведения. Има и образование за възрастни. Също така организира групи за креативно развиване за деца и възрастни. Помощ за образуването на плодотворна среда, посредством която краткотрайно преселилите се украинци дават своя принос в обществото на страната, в която живеят. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР