Фондация Наследство в бъдещето“, инициатор за издигането на пилона с

...
Фондация Наследство в бъдещето“, инициатор за издигането на пилона с
Коментари Харесай

Пилонаджиите обидени на „щръкнала мачта“

Фондация „ Наследство в бъдещето “, основател за издигането на пилона с българското знаме на Роженските поляни, се обърна в отворено писмо с въпроси към две уважавани западни медии – Франс прес и Дойче веле по отношение на метода, по който е отразено събитието в Родопите.

От организацията не крият възмущението си, че 111-метровият стълб с българския байрак е показан в западни медии като „ щръкнала мачта “, а самото събитие е отразено с припомнянето, че България е най-бедната страна в Европейския съюз. Високите пилони със флагове имат ли връзка с икономическата обстановка в дадена страна, питат от фондация „ Наследство в бъдещето “.

Ето какво написа в отвореното писмо на „ Наследство в бъдещето “ до Франс прес и Дойче веле:

Позволяват ли си западни организации да осмиват Национална дарителска акция в България и да вършат обидни внушения за стотици хиляди българи, които я поддържат! Противопоставят ли групи на обществото и пробват ли се да политизират надполитичен план, обвързван с държавния знак на България – знамето.
Ние от Фондация „ Наследство в бъдещето “ питаме:
Нарича ли Агенция Франс Прес и Агенция Дойче Веле стълб с българския народен байрак – „ Щръкнала мачта “?
Позволява ли си Франс прес да се меси в социална акция, провеждана на територията на България и да дефинира целите на обществото ни?
Противопоставят ли Франс прес и Дойче веле разнообразни дела в България?
Правилно ли е да се прави афектиран паралел и да се дефинира България като най-бедната страна, която си разрешава да издигне най-високия стълб в Европа?
Високите пилони със флагове имат ли връзка с икономическата обстановка в дадена страна?
Популизъм ли е това, че западни медии се пробват да усмеят народен байрак на страна членка на Европейски Съюз?
Ще си послужи ли Франс Прес или Дойче веле със същите съпоставения, в случай че ставаше въпрос за акция, целяща да издигне националните флагове на Франция или Германия?
Прави ли опит Агенция Франс Прес да обвърже българския трикольор с про или анти съветски настроения?
Неглижира ли Агенция Франс прес желанието и поддръжката на стотици хиляди българи-дарители в Национална дарителска акция „ България залужава “, които помогнаха за създаване на Пилпн Рожен?

Молим за публична позиция на двете медии и обективно показване на детайлите, касаещи една необятно подкрепяна акция, провеждана в България и имаща за цел да издигне народен знак на страна-членка на Европейски Съюз в личната си територия.
Винаги сме вярвали, че публицистиката би трябвало да бъде надпартийна и справедлива, да служи за коректив на управляващите и да спомага за положителния звук измежду обществото, както и да отразява безусловно неутрално обстоятелствата! С отчаяние виждаме опит за подстрекателство и липса на обективност в материал оповестен от Дойче веле на 18/07/2023 година със заглавие: “Една щръкнала мачта в Родопите: Франс прес за пилона в Рожен ”, цитиращ различен материал от организация Франс прес!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР