Фондация Лале връчи за тринадесета поредна година наградите „Проект на

...
Фондация Лале връчи за тринадесета поредна година наградите „Проект на
Коментари Харесай

Платформата LoveGuide с награда „Проект на годината“

Фондация Лале връчи за тринадесета поредна година премиите „ Проект на Годината 2017 “ на неправителствени организации в обществената сфера. Платформата LoveGuide – един от финалистите в първото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България, получи влиятелното отличие за акцията си за предварителна защита на полово принуждение и употреба измежду младежите „ По-добре недей “. Целта на плана е да осведоми посредством обществените медии и онлайн българските младежи по какъв начин да разпознават безпогрешно рисковите фактори, обстановки, връзки и държания, които биха довели до полово принуждение и употреба и биха ги сложили в позиция на взаимозависимост. Да умеят да реагират в сходни обстановки, с цел да се предпазят, защитят и напълно да ги избегнат и тежките им последици.

В рамките на акцията са били извършени часове в учебни заведения с възпитаници от 7 до 12 клас в 6 учебни заведения в България. Обучителите от фондацията са се срещнали с към 500 тийнеджъри и са говорили с тях за половото принуждение и употреба. Кампанията е достигнала до към 10 000 девойки и момчета онлайн. Децата са споделили истории и обстановки както онлайн, по този начин и в онлайн каналите на платформата и са получили отговори на своите въпроси

Данните от последните години в България сочат, че приблизително годишно има 2 до 3 хиляди случая на деца жертви на принуждение и закононарушения. „ Сексуално принуждение и употреба на младежи у нас може да се случи и се случва без значение от техния обществен статус и среда, поради всеобщата липса на информация – тя е или незадоволителна, или поднесена по метод, по който те не я схващат и одобряват или мислят, че това няма по какъв начин да се случи на тях “ – споделят от фондацията.

В състезанието „ Проект на годината “ тази година са взели участие 19 цивилен организации, които са изпълнявали план за възстановяване на изискванията, опциите и качеството на живот в обещано обитаемо място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, вида на дейностите или хората, към които те са ориентирани. Номинираните плановете са оценени по техните резултати, резистентност на дейностите във времето, финансова успеваемост, присъединяване на целевите групи и локалната общественост, нововъведение и употреба на концепцията в други обитаеми места.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР