Фондация Клийнтех България отваря през 2018 г. четири програми за

...
Фондация Клийнтех България отваря през 2018 г. четири програми за
Коментари Харесай

Четири програми дават европейски перспективи за зелени бизнес идеи

Фондация " Клийнтех България " отваря през 2018 година четири стратегии за кандидатстване от български компании с упоритости да развиват зелени бизнес хрумвания.

Инициативите се организират в партньорство с най-големите общности на Европейския съюз (ЕС) за нововъведения в областта на климата и устойчивите сили – Climate-KIC и InnoEnergy.

Pioneers into practice

Това е единствената стратегия в Европейски Съюз за професионална подвижност в региона на систематичните нововъведения.

Тя е ориентирана по едно и също време към млади експерти, които желаят да научат и ползват новаторски модели за стабилно развиване, както и към евентуални приемни организации, целящи да вкарат новаторски решения в своя бизнес.

Програмата планува участниците да бъдат разпределени в другите организации от 9 европейски страни за период от 4 до 6 седмици в интервала септември – октомври 2018 година

Крайният период за кандидатстване в Pioneers into practice изтича на 15 април.

PowerUp! by InnoEnergy

Най-голямото съревнование за стартъпи в бранша на чистата сила в Европейски Съюз тази година търси решения в 4 съществени области: сили, подвижност, киберсигурност и повишение качеството на атмосферния въздух.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и е ориентиран към участници от Централна и Източна Европа. Състезанието дава опция за развиване на бизнес и последващото му осъществяване на световния пазар.

Освен награди, достигащи до 20 000 евро, спечелилите в надпреварата ще имат опцията да се включат в акселератора на InnoEnergy Highway.

Тази стратегия предлага финансиране от 150 000 евро и поддръжка за развиване на бизнес решения, тийм билдинг, достъп до интернационалните сътрудници, клиенти и източници на външно финансиране.

Можете да кандидатствате за PowerUp! до 15 април.

ClimateLaunchpad!

Най-мащабното съревнование за започващи зелени бизнес хрумвания в света ClimateLaunchpad (CLP) събира бизнесмени иноватори от 36 страни, в това число и България.

ТОП 3 български екипа ще показват страната ни на интернационалния край в Шотландия в края на 2018 година, като ще се състезават за 10 000 евро парична премия и пряк достъп до единствената акселераторска стратегия за развиване на решения за резистентен бизнес – Climate-KIC Accelerator.

Желаещите да аплайват за присъединяване в ClimateLaunchpad! могат да го създадат до 30 април.

Climate-KIC Accelerator Bulgaria

Единствената европейска стратегия за seed-финансиране и ускорено валидиране на бизнес решения за резистентен бизнес и чисти технологии ще се организира за трета поредна година. През тази година тя ще се организира в две етапи.

В първата фаза участниците би трябвало да имат образуван екип, потвърдена концепция и бизнес модел, като сполучливите претенденти ще получат 6-месечно интензивно образование, менторство и финансиране до 25 000 евро на екип. Целта е да завоюват първите си клиенти.

Във втората фаза претендентите би трябвало да потвърдят и осъществени първи продажби, като програмата ще се обезпечи менторство и финансиране до 45 000 евро на екип. Крайната цел е разгръщане на бизнеса и привличане на вложения.

Крайният период за кандидатстване в Climate-KIC Accelerator Bulgaria е 3 април.

Съвместните стратегии на Cleantech Bulgaria, Climate-KIC и InnoEnergy са подкрепили над 3000 започващи компании в цяла Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР