Фондация „Атанас Буров“ връчи своите традиционни награди за банково и

...
Фондация „Атанас Буров“ връчи своите традиционни награди за банково и
Коментари Харесай

Фондация „Атанас Буров“ връчи традиционните си награди за банково и индустриално управление

Фондация „ Атанас Буров “ връчи своите обичайни награди за банково и индустриално ръководство. Събитието се организира на 30 януари на стилна гала в зала „ Триадица “ на Гранд хотел „ София “.

Настоятелите на фондацията и носителите на приз „ Буров “, които участваха в гласуването, дефинираха:

Носител на приз „ Буров “ за банково ръководство за 2019г. е Димитър Шумаров - Изпълнителен шеф, основен финансов шеф и член на УС на Пощенска банка.

Димитър Шумаров е приключил Университета за национално и международно стопанство с магистърска степен по „ Социално-икономическо обмисляне “, където е бил и учител в департамент „ Маркетинг и стратегическо обмисляне “.

Преди да се насочи към банковия бранш, работи и се специализира в ръководство „ Макроикономически планове и разработки “ на Държавния комитет по обмисляне, Държавна Планова Комисия и Министерството на стопанската система и планирането. Участва в голям брой планове и в създаването на методики за разнообразни балансови пропорции и индикатори на макроикономическо ниво. През 1990-1992 година работи в отдел „ Бюджетна политика “ на Министерството на финансите, където взе участие в създаването на концептуалната макроикономическа рамка за конструиране на консолидирания държавен бюджет.

Работата в банковия бранш започва през 1992 г в БСИ “Минералбанк “ като специалист, а в следствие и заместител шеф в дирекция „ Икономически изследвания и финансова политика “. В интервала 1994-1995 година работи като шеф „ Икономически разбор и прогнозиране “ в Банковата Консолидационна Компания и като неин представител поредно е член на Съвета на шефовете на „ Търговска банка Биохим “ и ръководител на Надзорния съвет на „ Софиябанк “. През 1995 година е определен за член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на ТБ „ Балканбанк “.

От края на 1996 година в продължение на 16 години работи в Обединена българска банка като Главен финансов шеф на банката. Там той основава цялостното финансово ръководство на банката, както и ръководството и координацията на процеса на бизнес обмисляне и бюджетиране, ръководството на планове и редица други банкови функционалности и процеси.

През юли 2012 година Димитър Шумаров се причислява към екипа на Пощенска банка като изпълнителен шеф, Главен финансов шеф и член на УС на финансовата институция. Под негово управление Пощенска банка придобива и интегрира за рекордно малко време активността на две банки (Алфа Банк и Банка Пиреос България), което е следващата стъпка в затвърждаването на позицията й на систематична за пазара банка и в разширението на потребителската й база. Димитър Шумаров интензивно взе участие в планове, свързани с дигитализацията на банковия бранш в България. Носител на премията “CFO на годината “ на ЕY и сп. „ Форбс “.

Носител на приз „ Буров “ за индустриално ръководство е Ярослав Дончев – ръководител на СД и изпълнителен шеф на „ Идеал Стандарт – Видима “ АД.

Ярослав Дончев е роден и отраснал в гр. Севлиево. Висшето и магистърското си обучение приключва в Технически университет - Габрово. През 1999 година се причислява към финансовия екип на "Видима " АД. През 2001 година заема длъжността Финансов шеф на Идеал Стандарт – Полша, а през 2008 става Финансов шеф за Източна Европа. От август 2012 година е заместник-председател на Съвета на шефовете на към този момент обединеното сдружение „ Идеал Стандарт – Видима “ АД. От 1 май 2016 година Ярослав Дончев е определен за Изпълнителен шеф и Председател на Съвета на шефовете на „ Идеал Стандарт – Видима “ АД и Финансов шеф на Дружеството. През януари 2019 година той поема позицията - Директор „ Клъстер Източна Европа “ за Идеал Стандарт Интернешънъл по едно и също време с поста Изпълнителен шеф на „ Идеал Стандарт – Видима “.

С решение на Общински съвет от 2018 година, Ярослав Дончев е почетен с почетен знак на град Севлиево за дългогодишна благотворителна и спонсорска активност на „ Идеал Стандарт – Видима “. Едновременно с професионалното израстване за Ярослав Дончев с огромен приоритет са дейностите, свързани с корпоративната обществена отговорност към обществеността в Севлиево. Едно от най-големите достижения е обвързвано с възстановяване на изискванията в общинската болница МБАЛ „ Д-р Стойчо Христо “, развиването на образованието, изкуството, спорта в локалната общественост, с което компанията усъвършенства стандарта на живот. Ежегодно компанията поддържа всички спортни клубове, извънкласни действия за развиването на млади гении. Фокус на компанията са развиването на лична езикова школа; художествената изложба „ Видима “ и детската арт школа, вокална група UpStream Voices. Заедно с Общината и бизнес сътрудниците в района управлението на компания се стреми да основава вероятности за развиване на района и благоприятни условия за професионална реализация на младежите.

Носител на приз „ Буров “ за индустриално ръководство е и Фикрет Индже – ръководител на Надзорния съвет на „ Алкомет “ АД.

„ Алкомет “ АД е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови артикули. Компанията предлага необятна гама от алуминиеви полуфабрикати. 95% от продукцията се изнася основно в Европа и Съединените американски щати. Фирмата непрестанно влага в нови технологии и рационализиране на към този момент съществуващите мощности, с цел да посрещне високите условия на клиентите си и с цел да разшири пазарните си позиции. Чрез вложение в най-съвременни индустриални технологии, компанията цели нахлуване на нови пазари с по-висока добавена стойност, като строителство и архитектура, автомобилостроене и произвеждане на опаковки.

Господин Фикрет Индже има над 40-годишен опит в цветната и черната металургия и в управлението на компании от този отрасъл. Под негово управление „ Алкомет “ бележи удивително развиване, като единствено през последната година са вложени повече от 60 млн.лв. в нови технологии и съоръжение за развиване на предприятието. Днес „ Алкомет “ се подрежда измежду 100-те най-големи български компании по доходи и развиване. Също по този начин, е измежду първите 100 най-големи работодатели в България.

Фикрет Индже е почетен жител на гр. Шумен. Той поддържа необятен периметър от разнообразни публични и обществени действия – спорт, просвета, опазване на здравето и пр.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР