Фондът за лечение на деца има нов директор. От днес

...
Фондът за лечение на деца има нов директор. От днес
Коментари Харесай

Разкриха мотива за уволнението на шефката на Фонда за лечение на деца

Фондът за лекуване на деца има нов шеф. От през днешния ден управлението му е поверено на доктор Мариета Райкова . Това излиза наяве от известие на Министерството на здравеопазването.

Със заповед на здравния министър през вчерашния ден е била освободена от длъжността шеф на Фонда за лекуване на деца доктор Тинка Троева заради редовно нарушение на нормативната уредба.

Уволняват директорката на Фонда за лекуване на деца

„ Мотив за освобождението на доктор Троева е редовно нарушение на Правилника за активността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на написани процедури, измежду които и притеснителната процедура да се изискват мнения от медицински експерти, които не попадат в листата на одобрените от министъра външни специалисти към Фонда за лекуване на деца “, оповестяват от здравното министерство. Сигнал е изпратен до прокуратурата, допълват от институцията.

В началото на март: Педиатър пое Фонда за лекуване на деца

Д-р Тинка Троева застана отпред на фонда през март, откакто тогавашният шеф на институцията проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър доктор Илко Семерджиев.

Март: Проверка във Фонда за лекуване на деца разкрила фрапантни нарушавания

След промяната бе обявено, че във Фонда са открити нарушавания. Проф. Пилософ бе шеф на Фонда за лекуване на деца по-малко от година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР