Фондът тази година достигна рекордните 365 000 лв.; Най-много проекти са

...
Фондът тази година достигна рекордните 365 000 лв.;
Най-много проекти са
Коментари Харесай

219 граждански проекта се състезават за финансиране от Ти и Lidl за нашето утре“

Фондът тази година доближи рекордните 365 000 лева.; Най-много планове са подадени в област # BeLocal - за запазване и разпространение на културното и историческо наследство; Кандидатури са изпратени от 75 обитаеми места от цялата страна 16 медии и публицисти, както и седем групи на младежи под 18 години са първите претенденти в новите категории на самодейността
Най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България - " Ти и Lidl за нашето на следващия ден " провокира голям интерес. В обновеното шесто издание бяха получени 219 кандидатури на цивилен организации, младежи, медии и публицисти с планове в другите категории.

" Всяка кандидатура съставлява неповторима концепция и опция за реализиране на трайно позитивно влияние на локално равнище в другите райони на страната. Големият брой получени заявки акцентира мощното предпочитание за смяна и по-добър метод на живот в българските общности, както и основната роля на Лидл България в поддръжката на тези желания ", разяснява Илияна Николова, изпълнителен шеф на Фондация " Работилница за цивилен начинания ", които са сътрудник на самодейността.

# BeLocal притегля максимален брой кандидатури - общо 65 , като 63 от тях са на организации, а останалите 2 са на юношески групи. Този тематичен приоритет се концентрира върху опазването на историческо ни завещание, както и разпространение на културата.

# BeFair , отдаден на превъзмогване на общественото неравноправие, събра 51 кандидатури на цивилен организации. Тези планове обгръщат необятен набор от действия, насърчаващи равния достъп до благоприятни условия. Един от тях, ориентиран към поддръжка на деца със специфични просветителни потребности, ще получи специфичен грант под патронажа на омбудсмана на Република България проф. доктор Диана Ковачева.

В # BeGreen за финансиране се състезават общо 44 плана, отдадени на разнообразни аспекти от опазването на околната среда и устойчивите практики. 38 са подадени от организации, а пет са на юношески групи, ангажирани в търсенето на по-зелено бъдеще.

# BeActive притегли 43 кандидатури от организации с планове, които предизвикват както физическата интензивност и здравословния метод на живот, по този начин и изявата на дейна гражданска позиция за позитивна смяна.

В # BeVocal , насочен към планове на медии и публицисти, са подадени общо 16 кандидатури. Осем поръчки са от районни медии, а останалите осем са планове на самостоятелни публицисти, които концентрират вниманието си към наболели обществени проблеми.

Списък на организациите, изпратили свои оферти ще бъде оповестен в до 3 ноември 2023 година През идващите два месеца плановете ще преминат през оценка в три стадия - за административно сходство и качествена оценка, направена от външно експертно жури и от чиновниците на Лидл България.

Одобрените за финансиране планове ще бъдат оповестени през януари 2024 г ., като сред тях ще се разпредели общият фонд за това издание на програмата в размер на 356 000 лева Сумата беше събрана от 18 септември до 18 октомври, като Lidl отделяше по 5 ст. за всяка покупка във всички магазини на компанията. Така предоставеното финансиране за цивилен начинания в границите на шестте издания на самодейността ще доближи стойност от близо 1,3 млн. лв..

Пълната информация с настоящи вести за " Ти и Lidl за нашето на следващия ден " , както и сполучливи образци от осъществени планове в предишни издания, може да бъде открита в .
 Снимка 640300
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР