Фонд Земеделие“ започва теренните проверки по подадените заявления за директни

...
Фонд Земеделие“ започва теренните проверки по подадените заявления за директни
Коментари Харесай

ДФ Земеделие започва проверки по места преди изплащането на евросубсидии

Фонд „ Земеделие “ стартира теренните инспекции по подадените заявки за директни заплащания за Кампания 2021. Контролът започва с визити на място на заявените площи и животни по другите схеми и ограничения, за които са декларирани дотации.

Контролните механизми още преди изплащането на европейските дотации са фактор за свиването на вероятните измами до най-малко. Част от инспекциите за декларираните за подкрепяне площи се правят посредством отдалечено изследване, прецизират от фонд „ Земеделие “.

За задачите на този способ се употребяват изображения с доста висока резолюция (VHR). Заснемането им се прави всяка година от сателитни платформи под егидата на Изследователския център към Европейската комисия. Използва се платформата СЕНТИНЕЛ, като сателитните фотоси са снимани през избран интервал от време, създавайки времеви серии, които служат за следене на вегетативния развой.

При инспекция за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци се мери площта на заявените имоти и се установи съществуването на декларираната просвета. Също по този начин се открива и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да подсигуряват приемането на добиви, според условията на Наредба № 3 от 17.02.2015 година

При инспекция на животновъдни ферми се ревизира идентификацията и регистрацията на животните. Този надзор е изключително значим в подтекста на откритите в последно време фрапантни нарушавания, при които стана ясно, че дотации са получавани за хиляди виртуални животни, а при инспекция на място се оказа, че няма нито животни, няма нито даже и ферми. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР