Фолкпевицата Валя, която беше истинска звезда в зората на попфолка,

...
Фолкпевицата Валя, която беше истинска звезда в зората на попфолка,
Коментари Харесай

Помните ли фолк дивата Валя? Превърнала се е в...

Фолкпевицата Валя, която беше същинска звезда в зората на попфолка, е сменила внезапно курса и се е посветила на...Бога. Огнената певица, позната с шлагерите " Ще пламтя " и " Минало си ти " живее самобитен втори живот, в който духовното се извисява над материалното и преоткрива повелите на вярата във всяко свое деяние.

" Библията преобрази метода ми на живот, мисленето и държанието ми! Откакто чета всяка вечер Евангелието, осъзнах и премислих доста неща. Започнах да прощавам, укротих гнева и нервността си, съумях и да потисна егото. Гледам на света с други очи ". Това споделя пред " България Днес " Валя.

В основата на вярата стои майката на Валя, която носи Бог надълбоко в сърцето си. През годините певицата съумява да попие от нейните възгледи и по този начин последователно стартира обръщането си към Господ. Неслучайно по този начин се ражда и най-новата й ария - " Молитва за България ". В нея тя пее:

" Господи, благослови България

Дай ни в душите фантазии

И да гледаме с твоите очи.

Една земя като човешка длан

Един народ - хубав, само че разпръснат

Иисусе, дай на народа си

Твойта обич и религия ти ".

" Беше по време на локдауна. Една нощ се помолих на Бог да ми даде ария, в която да се пее за България, за вярата, за децата, за любовта и смирението, за освобождение от пандемията. И малко по-късно тя пристигна! В среднощ станах и започнах да създавам. Така се роди " Молитва за България ", споделя за чудотворното събитие изпълнителката от Пловдив. А откакто чула песента, ласкави думи за добре свършената работа към майка си изказала и 14-годишната й щерка Мария.

Друг подстрекател за Валя се оказва починалият преподавател по вероучение Дерек Принс. В една от книгите си той споделя по какъв начин американският президент наложил пост и молитва на цялата американска нация за благополучие на Съединени американски щати и след това на това Америка процъфтява.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР