Фолклорни състави от шест държави и 70 занаятчии пристигат в

...
Фолклорни състави от шест държави и 70 занаятчии пристигат в
Коментари Харесай

Панаирът на киселото мляко в Разград събира фолклорни състави от шест държави

Фолклорни сформира от шест страни и 70 занаятчии идват в Разград за и Фестивала на националните обичаи и художествените занаяти, оповестиха от общината.

Поредното, 19-то издание на обичаното за разградчани и гостите на града събитие, ще се състои от 22 до 24 юли. Програмата на фестивала ще бъде пъстра и разнообразна, с забавни изяви за всеки усет, показват от общината.

В централната част на града ще бъдат подредени шатри, в които своя продукция ще оферират производители на млечни произведения и занаятчии от разнообразни краища на страната.

Заради въведените ограничавания в другите страни, тази година на откритата сцена на площад " Момина чешма " ще се изявят сформира единствено от Балканския полуостров, а не от няколко континента, както предходни години. В трите вечери своя роден фолклор пред публиката ще показват групи от Турция, Сърбия, Хърватия и Румъния. Последната вечер на сцената ще излезе и групировка от Северна Македония. В концертните вечери участия ще имат и сформира от Разград и Бургас.

Вечерните концерти и през трите фестивални дни обичайно ще са предхождани от дефилета на съставите, отпред на които ще е Кралицата на Панаира на киселото мляко. Тя ще бъде определена първата вечер, след формалното разкриване на събитието.

Във втория ден от Панаира в Етнографския музей ще има занимания за децата под наслов " Игрите на баба и дядо ". Акцент в програмата ще бъде занимателното състезание-щафета " Да вършим таратор, а не гнет ". В конкуренцията умелост и експедитивност ще покажат тимове от гостуващите танцови сформира.

Съпътстваща стратегия е планувана и в третия панаирен ден. Пред Художествената изложба дребни художници ще изобразят върху белия лист своите усещания от форума в състезанието за рисунка " Панаир на киселото мляко ". В Етнографския музей ще отвори порти детската работилница " Първи стъпки в занаята ", а за феновете на българските национални хора и искащите да ги научат ще има открита сцена " Танцувай с нас ".

Очаква се публични посетители на Панаира на киселото мляко и Фестивала на националните обичаи и художествените занаяти да са делегации от два от градовете побратими на Разград - румънският Кълъраш и унгарският Сомбатхей.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР