Флорида, Северна и Южна Каролина днес се опитваха да се

...
Флорида, Северна и Южна Каролина днес се опитваха да се
Коментари Харесай

Бурята на годината! Щетите от урагана Иън в щата Флорида са за между 28 и 47 млрд. долара

Флорида, Северна и Южна Каролина през днешния ден се опитваха да се съвземат от разрушенията, породени от урагана " Иън ", откакто една от най-мощните стихии, които в миналото са връхлитали континенталната част на Съединени американски щати, аргументи вреди за десетки милиарди долари и гибелта на повече от повече от 20 души, заяви Ройтерс.

" Иън " отслабва, само че към момента прогнозите са, че ще сътвори неустановеност в някои елементи на Каролина, Вирджиния и Западна Вирджиния до събота сутринта, сочат данни на Националния център за ураганите.

" Опасните талази, неочаквани наводнения и мощен вятър не престават ", се споделя в известието.

Бурята се стовари върху брега на Мексиканския залив във Флорида в сряда, трансформирайки крайбрежните градове в бедствени зони. Вчера тя връхлетя крайбрежния Джорджтаун, северно от историческия град Чарлстън в Южна Каролина, със скорост напразно от 140 км/ч. Пътищата бяха наводнени и блокирани от дървета, а редица кейове бяха развалени.

Около 1,7 млн. домове и предприятия останаха без ток в Северна и Южна Каролина и Флорида.

Както броят на потърпевшите, по този начин и разноските, които ще са нужни за ремонт, остават неразбираеми, само че степента на вредите става явна, откакто Флорида навлезе в третия ден след първия удар на урагана.

Има известия за минимум 21 смъртни случая, сподели през вчерашния ден Кевин Гътри, шеф на ръководството за изключителни обстановки в щата, като акцентира, че някои от тях са били не са доказани.

По думите му към 10 000 души са в неопределеност, само че доста от тях евентуално са намерили леговище или са без ток.

Междувременно застрахователите се приготвят за вреди в размер сред 28 и 47 милиарда $, което може да се окаже най-скъпата стихия във Флорида от урагана " Андрю " през 1992 година насам.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди оповестяване на злополучие, по силата на което федералните запаси ще бъдат предоставени на местата, наранени от бурята.

" Едва в този момент започваме да виждаме мащаба на тези опустошения. Вероятно то ще се подреди измежду най-тежките... в историята на страната ", сподели той.

Днес Байдън разгласи изключително състояние и в Северна Каролина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР