Флаг със знаците на непризнатата от никого Донецка република освети

...
Флаг със знаците на непризнатата от никого Донецка република освети
Коментари Харесай

Наш владика ни забърка в страшен международен скандал и направи нещо нечувано пред депутати

Флаг със знаците на непризнатата от никого Донецка република освети „ пътьом “ старозагорският епископ Киприан по време на обичайния русофилски събор на брега на язовир " Копринка " в събота. Знамето бе поднесено на владиката до момента в който той освещаваше имитация на свещеното Самарско знаме, което русофилите от Казанлък подариха на кметицата Галина Стоянова в символ на признателност за съдействието й при провеждането на сбирките им. Преди това Киприан прочете одобрение от името на патриарх Неофит, оповестява " Монитор ".



Същият байрак беше развят и преди две седмици на връх Шипка по време на тържествата във връзка 140-ата годишнина от освобождението на България от турско иго. И тогава, и в този момент то бе носено от живееща в Карлово млада жена и мъж от Бургас, който се показа с името Венелин.

Инцидентът на връх Шипка, където участваха президентът Румен Радев и посланикът на Русия Анатолий Макаров стана мотив за остра нота от посолството на Украйна, а дипломат Микола Балтажи изиска бързо следствие.

“Аз съм надълбоко обезпокоен и засегнат от наличието на знамето на терористичната и незаконна " ДНР " на Шипка. Считам това, наред с други неща, за поругаване на паметта на украинските бойци и същинските опълченци, които донасят независимост на българската земя. Настоявам българските управляващи да проверяват тази позорна провокация “, сподели тогава дипломатът.

От обкръжението на митрополит Киприан разясниха, че той даже не забелязал флага на непризнатата страна.

Случката се разигра пред очите на народни представители от Българска социалистическа партия и ГЕРБ и дипломат Макаров, които бяха на формалната естрада.
„ Не виждам нищо скандално, че някой е развял един или различен байрак. Развял го, а не е го е палил. На събора имаше знамена на Русия, на Украйна, на Европейския съюз... “, разяснява ръководителят на НД „ Русофили “ Николай Малинов.

Над 10 000 бяха пристигналите от цялата страна почитатели на Дядо Иван, мнозина бяха облекли тишъртки с лика на президента Владимир Путин, само че имаше и такива, които носеха на гърдите си двуглавия орел на имперска Русия.

Повечето споделяха, че в част от живота си работили на разнообразни обекти в тогавашния Съюз на съветските социалистически републики. Други посочваха дипломите си от висши учебни заведения в Москва, Петербург и Тула, а трети се хвалеха, че там са намерили половинките си. Не липсваха и пристигнали поради хубавото време и опцията да послушат песните на Петя Буюклиева и още редица реализатори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР