ФК Лос Анджелис се класира за финала в Мейджър Лийг

...
ФК Лос Анджелис се класира за финала в Мейджър Лийг
Коментари Харесай

Филип Кръстев на мач от титлата в МЛС без да играе

ФК Лос Анджелис се класира за финала в Мейджър Лийг Сокър. Отборът на българския национал Филип Кръстев победи с 2:0 Хюстън Динамо и завоюва Западната конференция. В разногласието за купата ще се изправи против Кълъмбъс Крю, който отстрани след продължения Синсинати.

Българинът отново остана на пейката на домакините. Той не взе присъединяване в нито един мач от старта на плейофите, само че има шанса да първенец.

ФК Лос Анджелис видимо даде самодейността на противника, само че сподели забележителна успеваемост в офанзива, като в това време не позволи гол в трети следващ мач от плейофната фаза. Италианският деец Джорджо Киелини беше непробиваем, а в предни позиции класата си демонстрираха Карлос Вела и Денис Буанга. 

Вела изпълни корнера, довел до първия гол в 44-ата минута. Негов съотборник засече топката, Стийв Кларк избави, само че при добавката Райън Холингсхед откри резултата. Второто попадение за ФК Лос Анджелис беше автогол на Франко Ескобар. Аржентинецът се опита да почисти центриране от левия фланг, само че вместо това прати топката в личната си врата.

ФК Лос Анджелис тримуфира в Западната конференция на МЛС за втора поредна година. Големият край против Кълъмбъс Крю ще се изиграе на 9 декември.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР