Физическият убиец на сръбския политик от Косово Оливер Иванович вероятно

...
Физическият убиец на сръбския политик от Косово Оливер Иванович вероятно
Коментари Харесай

Убиецът на Оливер Иванович е бил човек на ЦРУ?

Физическият палач на сръбския политик от Косово Оливер Иванович евентуално е бил човек на Централно разузнавателно управление на САЩ, написа белградският в. Блиц.

Изданието цитира собствен източник, който пред таблоида е показал, че патроните, лишили живота на Иванович на 16 януари 2018 година, са били изстреляни от Флорим Еюпи. Албанецът от Косово е бил арестуван поради атентат против рейс на сръбска компания на 16 февруари 2001 година край северното косовско село Ливадице, станал причина за гибелта на 12 сърби, пътували за отбелязване на Задушница.

Еюпи е бил арестуван от ЮНМИК (администрацията на Организация на обединените нации в Косово) и вкаран в американската база "Бондстийл " в източната част на Косово. Малко по-късно той обаче е липсващ оттова. Негов съкилийник е разказал пред Блиц, че Еюпи е повтарял като мантра: Скоро ще съм вън отсам.

"Вероятно зад излизането на Еюпи е стояло Централно разузнавателно управление на САЩ. Защото хора, арестувани за по-дребни престъпения търкаха наровете в "Бондстийл " месеци, е разказал събеседникът на медията, именуван Албан. "Еюпи ми загатваше, че бил образоват от американски разузнавачи ", е показал още информаторът.

Вестникът добави, че посоченият за палач на Иванович е имал дебело престъпно досие. Той с изключение на за атентата е бил разследван за ликвидиране на боец от контингента на НАТО в страната си, тъговия с оръжие с опиати, както и за подправяне на документи. Еюпи е бил една от управителните фигури в проведена мафиотска формация, работила в Албания, Косово и Македония.

В коментар на медийната информация сръбският президент Александър Вучич е декларирал, че не знае дали Еюпи е умъртвил Иванович. "Според мен несъмнено е, че закононарушението е осъществено от школуван човек, евентуално, квалифициран от Централно разузнавателно управление на САЩ ", е показал президентът на западната ни съседка.

Еюпи, който сега обитава в Германия, от своя страна е споделил, че ще заведе дело против Вучич за клюка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР