Физическите лица и бизнесът в Бургас активно се възползват от

...
Физическите лица и бизнесът в Бургас активно се възползват от
Коментари Харесай

Бургазлии активно се възползват от възможността да заплатят с 20% по-ниски санкции от НАП

Физическите лица и бизнесът в Бургас интензивно се възползват от нововъведената от Националната организация за приходите в края на предходната година опция за понижаване размера с 20% на наложена глоба или санкция, в случай че заплащането се извърши в 14-дневен период, оповестяват от приходното ведомство в морския град. От началото на годината в териториалната конструкция са признати и обработени 36 заявки по отношение на тази опция и измененията в Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН). Събраните суми от Наказателни постановления по този ред са близо 8 000 лв. и не престават да нарастват.

От Национална агенция за приходите Бургас прецизират, че съгласно новите правила за административно-наказателно произвеждане, лицата, които не желаят да апелират наложена от Националната организация за приходите санкция или имуществена глоба, могат да платят 80 % от нейния размер. За задачата те би трябвало да подадат в офис на Национална агенция за приходите заявление по пример и да внесат сумата в двуседмичен период от връчване на наказателното разпореждане по банкова сметка " Данъци и други доходи за централния бюджет “ на способената териториална дирекция или офис на Национална агенция за приходите. Ако не бъде подадено заявката, то нарушителите губят правото си да се възползват от опцията да платят по-ниска глоба.

Новите правила за административнонаказателно произвеждане са в детайли разяснени в мнение на Национална агенция за приходите, оповестено в уеб страницата на Агенцията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР