Фитнес упражненията може да се подберат така, че да помогнат

...
Фитнес упражненията може да се подберат така, че да помогнат
Коментари Харесай

3 упражнения за горене на мазнини и калории без кардио


Фитнес упражненията може да се подберат по този начин, че да оказват помощ освен за струпване на мускулна маса, само че и за доста размразяване на непотребните мазнини . Въпрос на избор и на придържане към рекомендациите на инструктура.

Важно е обаче да се знае, че сполучливото горена на мазнини не всеки път изисква съществени фитнес натоварвания. Тук още веднъж става въпрос за верен асортимент на упражненията. При това за трайното горене на калории и топена на непотребните мазнини може да се разчита и освен на кардио тренировки .

Има най-малко 3 налични, подобаващи и за начинаещи и ефикасни извършения за размразяване на мазнини, разнообразни от кардио тренировките.

И до момента в който зимата

лимитира доста опцията за тичане, каране на велосипед и други от най-достъпните кардио извършения, посочените по-долу може да се ползват на всички места,

даже у дома . За да изпратим зимата с по-малко непотребни мазнини в мастните депа на тялото и да посрещнем пролетта с тонус и с крачка по-близо до стремежи външен тип. Най-трудна е първата стъпка. Позитивните резултати по-късно ще улеснят процеса.

Топенето на мазнините изисква консумиране на калории. То е най-оптимално в случаите, когато редовно натоварваме по няколко обособени групи от телесната мускулатура. Горенето на калории продължава освен по време на тренировката, само че и по-късно. Оптимален резултат може да се реализира със съчетаването на няколко групи извършения в общ цикъл.

Свързани публикации.. Ходене или тичане – кое е по-доброто кардио упражнение? 0 Горене на калории – продължава и след тренитовката 0 Клякания и лицеви опори – къде бъркаме при осъществяването? 0

Бягане на място
Удобно за старт и за подготовка на мускулатурата. Бягането на място носи съвсем всички изгоди като бягането на открито. Добре е да се пробвате да повдигате коленете си колкото е допустимо по-високо.

Лицеви опори
Близкият зрителен контакт с пода е причина за едно от най-комплексните физически извършения – лицевата опора. Използвайки личната си тежест,

напрягаме съвсем всички мускулни групи на горната част на тялото, а с цел да компенсира потребността от калории, организмът ще гори мазнини от депата по цялото тяло. Добре е мускулите на корема да се държат стегнати и да се диша с диафрагмата. За отмерено натоварване на мускулатурата с оптимално горене на калории и размразяване на мазнини може да се разчита на лицеви опори на един крайник или да той да се сгъва и разгъва в коленото при доближаване и отдалечеване от пода.

Клякане с подскоци
Тук желаната стойка е полуклек с позиция на тялото, наподобяваща подготвеност за сягане на стол с 90-градусов ъгъл в коленете. При постигане на този ъгъл следва подскок с оптимално опъване на крайниците. Тялото се държи плътно от самото начало.

Трите извършения се извършват в серия . Всяко от тях

се извършва по 45 секунди с 15 секунди пауза преди идващото. Цялата серия може да се прави с 3-4 повторения.

Серията може да се прави независимо или като допълнение към характерни тренировки, ориентирани към избрана мускулна група. И в двата случая се реализира доста добър резултат за по-интензивно горене на мазнини по тялото.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР