Фитнес до смърт. Подобна асоциация лесно може да се превърне

...
Фитнес до смърт. Подобна асоциация лесно може да се превърне
Коментари Харесай

Кой е основният риск при прекаляване с фитнеса?


Фитнес до гибел. Подобна асоциация елементарно може да се трансформира във факт при хора, които постоянно се претрупват във фитнес залата. Доказателството идва от изследване, извършено измежду фенове на фитнеса в Чикаго, Съединени американски щати. Причина за покачвания риск от летален излаз е калцифицирането на артериите , следено при продължителни силови натоварвания.

Проучването продължава 10 години, като в този интервал е регистрирано

въздействието на усиленото физическо натоварване върху здравето на към 3000 мъже, прекарващи във фитнес залата най-малко 14 часа седмично, т.е. приблизително по 2 часа дневно. За контрола е употребена друга група мъже от същата възрастова група, чието физическо натоварване било не толкоз интензивно и в границите на час на ден.

В рамките на десетгодишния интервал на проучването е осъществено двукратно следене на сърдечносъдовото здраве на мъжете от двете групи. Очакванията били по-интензивното спортуване да е оказало по-благоприятен резултат върху здравето на първата група мъже, само че резултатите от проучванията

посочили противоположното.

На база на тези резултати учените откриват, че несъразмерното натоварване на организма за дълъг интервал от време стресира сърдечносъдовата система и предизвика прекалено калцифициране и сгъстяване на коронарните кръвоносни съдове , снабдяващи сърцето.

Свързани публикации.. Претоварването може да докара до рабдомиолиза 0 Как да ускорим метаболизма без натоварване? 0 Прекаленото физическо натоварване оказва помощ ли? 0

Конкретните данни сочат, че десетгодишното невъздържание с фитнеса може да увеличи риска от артериосклероза с над 50% освен това още в млада възраст. С напредването на възрастта процентът на риска нараства.

След оповестяване на резултатите учените акцентират 3 значими изводи. Нарастването на риска от сърдечносъдови болести е реалност единствено при хората, надвишаващи в пъти целесъобразния най-малко от 40 минути умерена физическа интензивност на ден. При хората, чиито фитнес занимания се вместват в тези рамки, следствията върху здравето на сърцето и съдовете са напълно положителни. Освен това регистрираното калцифициране на съдовете не крие толкоз съществени опасности, колкото да вземем за пример натрупването на атеросклеротична плака , създаваща риск от тромбоза и инфаркт при хората, които водят прекомерно затънал метод на живот.

Рисковете за сърцето

и съдовете от несъразмерното натоварване във фитнес залата би трябвало да се имат поради постоянно и с цел да се избегнат, е належащо наложително правене на добре уравновесена подготвителна стратегия , даже при хората в по-млада и здрава възраст.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР