Fisker официално представи своя електрически кросовър Ocean на автомобилното изложение

...
Fisker официално представи своя електрически кросовър Ocean на автомобилното изложение
Коментари Харесай

Fisker Ocean - премиера в ЕлЕй, следва Европа - видео

Fisker публично показа своя електрически кросовър Ocean на автомобилното ревю в Лос Анжелис. Стартът на производството в предприятието на Magna-Steyr в Грац бе плануван за 17 ноември 2022 година Моделът би трябвало да пристигна и в Европа.

Специалните характерности на Fisker Ocean включват слънчев покрив, опция за зареждане на други електрически коли или подсигуряване на елзахранването вкъщи, както и информационно-развлекателен екран, който може да минава от портретен към пейзажен формат.

Има и още нещо известно като режим Калифорния - едно натискане на бутон е задоволително, с цел да се отворят всички прозорци, слънчевият покрив и задното стъкло. За чувството на неприкритост би трябвало да допринесат и двата тъй наречените „ кучешки “ прозореца над задните калници, които разрешават на четириноги другари, настанени откъм гърба, да си поемат глътка пресен въздух.



Ocean ще се предлага във версиите Sport, Ultra и Extreme. Sport е единствено с един мотор и предно предаване на цена от 37 499 $ (еквивалентът на 33 091 евро). В Съединени американски щати клиентите могат да приспадат до 7500 $ данъчен заем. Според Fisker базовият модел Ocean Sport ще бъде оборудван с литиево-желязо-фосфатни акумулатори (LFP) от CATL. Други модели ще имат кафези от никел манган и кобалт (NMC), също от CATL. Нищо не се споделя за размера и потенциала на батериите. Известно е обаче, че и двата типа акумулатори могат да се зареждат на повече от 250 кВт.

Първите 5000 създадени модела Ocean ще се назовават Ocean One Edition, а цената им е 68 999 $ (около 60 879 евро). Версиите Extreme и One ще бъдат оборудвани с покрив SolarSky, който съгласно компанията би трябвало да разрешава спомагателен пробег от до 1600 километра годишно.

Fisker чака пробег по EPA от 250 благи (приблизително 402 км) за базовия модел Sport с мощ от 275 к.с. и ускоряване от към 6,9 секунди от 0 до 100. По-скъпият Ultra е с цена от 49 999 $ (приблизително 44 116 евро) Моделът има задвижване на четирите колела с два мотора, пробег до 340 благи (около 547 км), мощ от 540 к.с. и би трябвало да спринтира от 0 до 100 км/ч за към 3,9 секунди. Най-добрата версия Ultra би трябвало да обезпечи пробег от 350 благи (еквивалент на 563 км), както и мощ от 550 к.с., и ускоряване от 0 до 100 км/ч за малко повече от 3,6 секунди.



Изненадващо е, че с цел да държи разноските под надзор, за разлика от доста от съперниците си, Ocean няма челен багажник. Независимо от това, той би трябвало да предлага багажен размер колкото този на междинен американски SUV. Дължината на машината е 4,78 метра, ширината 1,99 метра, а общата височина е 1,63 метра. Междуосието е 2,92 метра, което би трябвало да способства за необятен интериор. Обемът на багажника варира от 566 до 1274 литра. Натоварването на теглено ремарке за Ocean е мижавите 2040 паунда (1090 кг) в главната версия Sport и респектиращите 4000 паунда (1805 кг) в конфигурациите One, Extreme и Ultra.

Fisker възнамерява да сътвори сервизни центрове наоколо до огромните градове в Съединени американски щати и Европа. За резервации в Съединени американски щати производителят изисква депозит от Щатски долар 250, само че също по този начин дава обещание гъвкава лизингова стратегия за Щатски долар 379 на месец плюс Щатски долар 2999 такса за пускане и активиране, която разрешава изминаване на 30 000 благи годишно. Предлага се и алтернатива за отменяне когато и да е без финансова тежест.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР