Фирмите, които не са си избрали доставчик на ток, ще

...
Фирмите, които не са си избрали доставчик на ток, ще
Коментари Харесай

Временно свалят цената на тока за фирмите, които не са си избрали доставчик |

Фирмите, които не са си избрали снабдител на ток, ще получат отстъпка от цената сред 15 и 30 лв. на мегаватчас през идващите три месеца. Това обявиха министърът на енергетиката Андрей Живков и ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

Мярката е за да се понижи отрицателният резултат от повишаването на електрическата енергия и природния газ.

В момента над 40 % от дребните и междинни нямат подписани контракти с търговци на ток и заплащат по цена " снабдител от последна инстанция ". Тази цена е доста по-висока от борсовата стойност на електрическата енергия.

Ще го създадем с смяна на формулата за снабдител от последна инстанция. За дребните и междинни компании това ще е облекчение. Ще икономисват сред 15 и 30 лв. на мегаватчас, а може би и повече, съобщи Иван Иванов. 

Според него дребният бизнес би трябвало да употребява идващите три месеца и да си избере снабдител на електрическа енергия, с цел да не заплаща по-скъпо даже и от рекордните борсови цени. Затова предстояла и огромна осведомителна акция.

По мотив апелите за прекъсване на износа на ток, шефът на КЕВР бе безапелационен, че това не може да се направи. Единствената опция да спрем износа е в случай че в страната има дефицит на ток, сподели Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР