Фирми и частни лица, които са получили в периода 2007-2009

...
Фирми и частни лица, които са получили в периода 2007-2009
Коментари Харесай

Фирми с горски заменки обжалват искани от държавата 72.8 млн. лв.

Фирми и частни лица, които са получили в интервала 2007-2009 година държавни гори в подмяна на своите по цени много под пазарните и през предходната година от тях бе поискано да доплащат държавната помощ, апелират актовете на земеделското министерство в съдилищата. Оспорваната от бенефициентите по 42 заменки сума е за близо 72.8 млн. лева при оповестени от ведомството търсени над 83 млн. лева Фирмите зад други 18 контракта не са открити да им бъдат връчени уведомленията, че ще им бъдат формирани актове за определяне на обществено държавно взимане.

Това оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите в отговор на въпроси на Mediapool по Закона за достъп до социална информация за вземания по скандалните горски заменки, осъществени по времето на кабинета " Станишев " на Тройната коалиция.

Земеделското министерство направи пазарни оценки на покупко-продажбите под натиска на Европейска комисия и опасност от тежки санкции. Отделно от това обществото бе скандализирано от ниските цени, по които компании, свързани с известни предприемачи, се снабдиха апетитни парцели по Черноморието или наоколо до планински курорти за създаване на хотели.

Така бе открито, че по 103 заменки за 22 хиляди декара е била предоставена държавна помощ в размер на над 83 млн. лева, по които от момента на подписване на договорите до възобновяване на държавната помощ текат лихви, определяни по методика на Брюксел. Уведомителни писма, че би трябвало да връщат пари, са били изпратени до 51 компании, 33 физически лица, три общини и едно съдружие

Преди месец от земеделското министерство оповестиха за Mediapool че са върнати скромните 16 хиляди лева от тази държавна помощ, като с лихвите по тези суми платените пари от една компания и трима души са едвам 24 700 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР