Фирмената култура е все по-важна за служителите – и може

...
Фирмената култура е все по-важна за служителите – и може
Коментари Харесай

Корпоративната политика е решаваща за задържане на служителите

Фирмената просвета е все по-важна за чиновниците – и може да бъде решителен фактор за тези, които обмислят овакантяване или избор на нова работа. Проучване на LinkedIn откри, че голямото болшинство (87%) от експертите от потомство Z са подготвени да изоставен работата си, в случай че полезностите на новата компания са по-близо до техния светоглед.

Данните на платформата демонстрират още, че милениалите се усещат по сходен метод. Когато се вземат поради и двете групи, съвсем 9 от 10 експерти биха го създали, само че цифрата пада до 7 от 10, когато приказваме за потомство X.

LinkedIn дефинира поколението Z, като родени сред 1997 и 2012 година, които сега са в края на тийнейджърските си години или при започване на двадесетте си, а милениалите, като родени сред 1981 и 1996 година, и в този момент са в края на двадесетте до началото на четиридесетте. Gen X обгръща родените сред 1965 и 1980 година, които в този момент са в четиридесетте и края на петдесетте си години. 

По-младите генерации желаят да работят за компании, в които могат да провокират смяна, където могат да създадат разлика “, сподели Джош Граф, ръководещ шеф за EMEA и LATAM в LinkedIn, пред CNBC.

Проучването, което се основава на 7317 респонденти в Обединеното кралство, Франция, Германия и Ирландия, също по този начин открива, че 59% от европейските експерти не биха работили за компания, в случай че нейните полезности не съответстват с техните персонални. За 55% от интервюираните нарастването на заплатите не би било задоволително, с цел да ги убеди да останат.

Тенденцията, която се следи от скоро – заплатата към този момент да не е решителен фактор за задържането на чиновниците, съгласно Граф, се е зародила в резултат на пандемията от COVID-19, която е предиздвикала доста хора да се замислят къде и за какво работят там.

И в това време, сигурно през последните няколко години, мисля, че всички ние, само че изключително по-младите генерации, сме по-политически и обществено осъзнати “, добави той.

Обявите за работа в LinkedIn, в които се натъртва на полезностите на компанията, получават двойно повече кандидатури спрямо преди две години, споделят от обществената мрежа.

Това е изключително значимо в подтекста на огромното търсене на квалифицирани служащи и непрестанно стегнатите пазари на труда, които затрудняват някои компании да намерят и задържат чиновници.

Ценностите ще бъдат проблем за оцеляването на доста компании през идващото десетилетие “, сподели Граф.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР