Фирмата "Булброкърс" на подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев извършила финансови манипулации

...
Фирмата "Булброкърс" на подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев извършила финансови манипулации
Коментари Харесай

Фирма на подсъдимия Прокопиев в конфликт на интереси при продажбата на ЕВН ВИДЕО

Фирмата "Булброкърс " на подсъдимия предприемач Иво Прокопиев направила финансови операции при приватизацията на ЕВН, стана ясно от показанията на основен очевидец по делото за приватизацията на ЕРП-то.

Пред съда някогашният началник на Комисията по финансов контрол Стоян Мавродиев уточни, че медиаторът в договорката е погазил закона, като по едно и също време е представлявал и страната, и австрийското сдружение, придобило държавния дял на ЕВН.

Според прокуратурата от договорката страната е била ощетена с 28 милиона.

По думите на Стоян Мавродиев сдружението "Булброкърс ", следено от Иво Прокопиев, е било в очевиден спор на ползи.

Това станало ясно след приватизационната договорка, когато инспекция от КФН открила, че медиаторът в договорка представлявал по едно и също време ползите на страната и тези на мажоритарния притежател, придобил 33 % от ЕВН.

Според някогашния началник на комисията, "Булброкърс " съзнателно е скрило тази информация, с цел да може договорката да се реализира. При това с пазарни операции.

А по калкулации на комисията загубите за страната били в пъти, по - огромни от посочените от прокуратурата.

От показанията на Мавродиев стана ясно още, че неведнъж му е упражняван напън от някогашния финансов министър Симеон Дянков и от представители на компанията "Булброкърс ".

Така, макар формираните три акта за нарушавания на компанията, страните упорствали проспекта за договорката да бъде утвърден от комисията.

Бившият финансов министър Симеон Дянков също е обвиняем за закононарушение по работа.

Иво Прокопиев е апетитен за медиатор в договорката. А някогашният стопански министър Трайчо Трайков е с обвиняване за умишлена занемареност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР