Фирма ПИМК, която строи стадион Христо Ботев даде яснота около

...
Фирма ПИМК, която строи стадион Христо Ботев даде яснота около
Коментари Харесай

ПИМК: До края на март 2023-та стадионът ще е с козирка

Фирма „ ПИМК ", която строи стадион „ Христо Ботев " даде изясненост към строителството на стадиона. От изказването излиза наяве, че от януари тимът на Ботев ще може да играе на „ Колежа ", а цялата козирка ще бъде подготвена в края на март.

Ето какво от компанията:

„ Продължава всекидневно работата по стадион „ Христо Ботев “ взаимно с „ ПИМК " и проджект мениджърите от „ PM Project Management ”.

Към днешна дата всички действия свързани с недодялан градеж са завършени.

Хидроизолационните покрития на трибуните на браншове „ А “, „ Б “ и „ В “ са изпълнени. До края на месец септември ще бъде завършен и бранш „ Г “ и ще се слагат всички външни и вътрешни дограми.

В средата на август стартира монтаж на огради, парапети и ръкохватки, както и подготовка на ВиК и Ел инсталациите към постройката за полагане на асфалтовата настилка.

Довършителните работи вътре в постройката са приключени на 60%.

Фасадата ще бъде подготвена през средата на октомври, след което стартира еволюционен монтаж на стоманена козирка - стадий I, над трибуните. Очакваме да бъде приключена най-късно до края на месец декември 2022 година.

След извършена среща във Вторник, 30 Август 2022 година с кмета на град Пловдив, господин Здравко Димитров, в която участвахме ПИМК взаимно с проектантите, представители от почитателите на клуба и надзора, бяха конкретизирани значими елементи, след които чакаме финалните плановете да бъдат предадени на изпълнителя до началото на идната седмица.

Компанията ни възнамерява с обезпечените 12 милиона от община Пловдив да построи 100% от покривната железна структура на стадион „ Христо Ботев “ до края на месец март 2023 година.

Стадионът би трябвало да бъде въведен в употреба за Първа лига в края на декември – началото на януари, като се надяваме клубът да стартира провеждането на другарските си срещи още от януари, в Колежа – нашия дом. През април, когато стартира втория полусезон, тима обезпечено да играе срещите си на него.

Юли и август 2023 година, когато са европейските шампионати, нека да участваме там, сме сигурни, че нашият обичан тим ще бъде в дома си и ще има най-модерния стадион в България.

Желанието на всички, които са част от строителството на стадион „ Христо Ботев “ е същото като на почитателите на тима – оптимално бързо „ Ботев “ Пловдив да заиграе домакинските си срещи в своя дом, а „ ПИМК “ се грижи това да стане безвредно, качествено и в период. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР