Фирма, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила

...
Фирма, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила
Коментари Харесай

Валери Симеонов бе забъркан в имотен скандал

Фирма, близка до водача на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху имота, който той и компания "СКАТ " получават от общината през 2008 година Сделката за земята е подписана, до момента в който Симеонов е ръководител на Общинския съвет в Бургас.

Вместо бъдеща централа на кабелната телевизия, върху парцела се издига жилищна постройка.Септември 2008 година - Валери Симеонов е ръководител на Общинския съвет в Бургас и шеф на компания "СКАТ ", оповестява БТВ.

Дружеството му купува 555 квадрата общинска земя за 1 020 978 лв.. Така компанията на Симеонов става притежател на имот от 875 квадрата. По думите му преди договорката СКАТ е било съсобственик на останалата част от парцела.

„ Аз не вземам участие в оценката на парцела. Тя се прави от специалисти. Моята работа беше да приказвам с кмета и с заместниците му, които дават отговор за общинска благосъстоятелност да вдигнат цената, с цел да няма приказки по мой адрес”, изясни Валери Симеонов.

През 2008-а обаче той споделя друго: „ Лично аз участвах във образуването на оценката.” Години върху земята няма нов градеж. „ През 2008 година стартира една рецесия, отрази се и на СКАТ. Приходите паднаха и нямахме тези средства, с цел да стартираме създаване на въпросния парцел. Аз мислех да направя там студията”, изясни още Симеонов.

В края на 2008 година „ СКАТ” ООД трансферира собствеността върху парцела на „ СКАТ ТВ” ООД. Февруари 2017-а „ СКАТ ТВ” дава на Източноевропейски строителен холдинг, представлявано от Мартин Дяков, право на градеж за жилищна постройка върху имота, като ”СКАТ ТВ” резервира 38% от собствеността в бъдещия блок. Гарант в договорката е „ Евробилдинг инженеринг”, ръководена също от Мартин Дяков.

Днес постройката е издигната, а от уеб страницата на „ Евробилдинг инженеринг” е видно, че парцелите в нея са продадени, като се изключи офис и аптека.

„ Някак си внушаваме на хората, че всеки има право да се рови във фирмените каузи, които не са обществени. Обектът в Златоград са ми го строили те. Обектът в Малко Търново са ми го строили те. Познавам притежателите, удовлетворен съм от качеството на работата”, съобщи Валери Симеонов.

На въпрос взели участие ли са те под някаква форма в акции на НФСБ, СКАТ или на „ Атака”, той изрично отхвърля.

През лятото на 2011 година - няколко месеца преди локалните избори, от репортаж, излъчен по телевизия СКАТ, излиза наяве, че Мартин Дяков и неговата „ Евробилдинг инженеринг” подаряват материали и се включват в построяването на храм „ Свети Георги Победоносец”. Инициативата за градежа е на тогавашния претендент за кмет Валери Симеонов.

„ Мартин Дяков участваше с материали и безплатен труд”, изясни той. Управителят на „ Евробилдинг инженеринг” Мартин Дяков отклони поканата на bTV за изявление. Преди седмица прокуратурата разгласи, че ревизира Валери Симеонов за имотни покупко-продажби от последните години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР