Финландският телекомуникационен гигант Nokia ще съкрати между 9 000 и

...
Финландският телекомуникационен гигант Nokia ще съкрати между 9 000 и
Коментари Харесай

Nokia ще съкрати до 14 000 работни места, за да намали разходите

Финландският телекомуникационен колос Nokia ще редуцира сред 9 000 и 14 000 работни места до края на 2026 година, с цел да понижи разноските. Съобщението беше направено, защото компанията регистрира 20% спад в продажбите сред юли и септември.

Компанията упрекна забавянето на търсенето на 5G съоръжение на пазари като Северна Америка. В момента има 86 000 чиновници по целия свят и е съкратил хиляди работни места от 2015 година насам.

Nokia желае да понижи разноските си с сред 800 милиона евро и 1,2 милиарда евро (695 милиона английски лири - 1 милиард английски лири) до 2026 година, се споделя в известието.

Напредъкът в облачните калкулации и AI ще се нуждае от „ обилни вложения в мрежи, които имат доста усъвършенствани благоприятни условия “, сподели основният изпълнителен шеф Пека Лундмарк.

„ Въпреки това, като се има поради несигурното време за възобновяване на пазара, в този момент подхващаме решителни дейности “, сподели той.

Тя сподели, че желае да „ работи бързо “, като понижи разноските с 400 милиона евро през 2024 година и 300 милиона евро през 2025 година

Лундмарк добави, че макар „ продължаващата неустановеност “, Nokia чака „ усъвършенстване в мрежовия ни бизнес “ през настоящото тримесечие.

Задържане на 5G
Някога Nokia беше най-големият производител на мобилни телефони в света, само че не съумя да планува известността на телефони с задействан интернет сензорен екран като iPhone на Apple и Galaxy на Samsung и беше съборена от съперниците си.

След като продаде бизнеса си с телефони на Microsoft, който софтуерният колос по-късно отписа, Nokia се концентрира върху телекомуникационно съоръжение.

През 2020 година Nokia стана главен бенефициент от блокирането на Huawei от 5G мрежите на Обединеното кралство, откакто подписа договорка да стане най-големият снабдител на съоръжение за BT.

Но производителите на 5G съоръжение се борят, защото операторите в Съединени американски щати и Европейски Съюз понижават разноските.

Nokia и шведският противник Ericsson се пробват да компенсират част от слабостта с по-високи продажби в Индия, само че внедряването на 5G също се забавя там. По-рано тази седмица Ericsson регистрира спад в продажбите. Фирмата също по този начин уволни хиляди чиновници тази година и съобщи във вторник, че несигурността, засягаща нейния бизнес, ще продължи до 2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР