Финландският президент Саули Нийнистьо предупреди Европа да бъде предпазлива по

...
Финландският президент Саули Нийнистьо предупреди Европа да бъде предпазлива по
Коментари Харесай

Финландският президент: Рискът от използване на ядрени оръжия в Украйна е огромен

Финландският президент Саули Нийнистьо предизвести Европа да бъде внимателна във връзка с риска от ескалация и тотална съветска война против Украйна.

Нийнистьо счита, че войната против Украйна ще продължи дълго и макар че съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година е било " сигнал за пробуждане " за Европа и НАТО, този факт в този момент последователно се не помни.

" Намираме се в доста деликатна обстановка. Дори дребни неща могат да трансформират нещата доста и за жалост към по-лошо. Това е рискът от такива огромни войни. Рискът, че могат да бъдат употребявани нуклеарни оръжия, е голям ", съобщи Нийнистьо в изявление за " Ню Йорк Таймс ".

Той също по този начин се застъпва за внимателна политика на страни като Съединени американски щати и Германия при снабдяването на Украйна с някои типове оръжия, основно за набези против окупирания от Русия Крим.

" Има разлика сред тези, които носят отговорност, и тези, които не я носят... Искам единствено да отбележа, че в случай че една огромна война ескалира , тя ще бъде международна война, тъй че нуклеарният риск явно става по-голям ", сподели финландският президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР