Финландски учени установиха, че ако се храните по 5 пъти

...
Финландски учени установиха, че ако се храните по 5 пъти
Коментари Харесай

Хранене по 5 пъти на ден бори затлъстяването

Финландски учени откриха, че в случай че се храните по 5 пъти дневно, доста ще намалите риска от затлъстяване, даже в случай че сте генетично предразположени към него.

Резултатите от извършеното проучване посочили, че наднорменото тегло може да бъде предотвратено, в случай че в процеса на предварителна защита се включи цялото семейство още в най-ранна детска възраст.

Ръководителят на изследването Ане Яскелайнен от Университета в Източна Финландия съобщи, че здравословният метод на живот и постоянното хранене са ключът към уравновесеното тегло.

 Хранене при деца

При проучването на финландските учени са следени 4000 деца.

Данните за тези деца са събирани още преди да се родят, до момента в който са били в утробите на своите майки.

До навършването на 16-годишната им възраст са следени техните килограми и честотата, с която се хранят.

Учените са взели поради и генетичната предразположеност на малчуганите към затлъстяване.

Крайните резултати са посочили, че постоянното хранене по 5 пъти дневно предотвратява наднорменото тегло без значение от пола на детето.

Защитниците на тезата, че би трябвало да се храним по-често и да поемаме по малко количество храна, настояват че по този метод метаболизмът се поддържа забързан, а организмът се усеща утолен.

 Нощно хранене

Нередовното хранене и храненето преди сън могат да сведат до най-малко всички ваши усилия да отслабнете. Затова би трябвало да ядете четири, а най-добре пет пъти дневно, настояват специалисти.

Когато се храните 5 пъти на ден едновременно, тялото привиква с режима и огладнявате тъкмо, когато би трябвало. Така знаете по кое време ще ядете и можете да решите какво тъкмо ви се яде.

Не бива да се яде едвам, откакто се почувства мощен апетит. Причината е, че по този начин не могат да се основат здравословни привички и не може да се управлява количеството на признатата храна.

В такива случаи се затруднява храносмилането и тялото не може да усвои нужните му субстанции. Затова си ги " присвоява " от мускулите, което води до намаляване на мускулната маса.

Специалистите предлагат след 19 часа да хапвате единствено пресни плодове, зеленчуци или мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР