Финландската компания за търговия с електроенергия Väre съобщи за много

...
Финландската компания за търговия с електроенергия Väre съобщи за много
Коментари Харесай

Финландия обмисля преминаването към нощен труд заради цените на тока

Финландската компания за търговия с електрическа енергия Väre заяви за доста запитвания от промишлеността и бизнеса по отношение на опцията за прекосяване от на ден към нощно ползване на електрическа енергия . Това оповестява РИА Новости, като се базира на материали на телевизионната корпорация YLE.

Според YLE става дума за компании с висока степен на автоматизация.

„ Компанията получава нови запитвания всеки ден. В цялата страна десетки компании и компании обмислят икономиите, които може да донесе нощният труд. Главният изпълнителен шеф на Vare Юха Кески-Карху означи, че за дребен бизнес, който употребява 500 мегаватчаса годишно, спестяванията от сметки за електрическа енергия могат да доближат до 50 000 евро.

В средата на май съветската енергийна компания Inter RAO спря доставките на електрическа енергия за финландската Fingrid заради компликации при приемането на заплащания. Тогава Фингрид увери, че страната не е застрашена от дефицит на електрическа енергия, защото изчезналият импорт може да бъде обезщетен от доставки на електрическа енергия от Швеция и локално произвеждане.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР