Финландия затвори четири пропускателни пункта на границата си с Русия. Финландските

...
Финландия затвори четири пропускателни пункта на границата си с Русия.
Финландските
Коментари Харесай

На границата на Финландия с Русия: Властите използваха сила, за да спрат група мигранти

Финландия затвори четири пропускателни пункта на границата си с Русия.

Финландските граничари използваха сълзотворен газ против група от 30 мигранти, които се пробваха да преминат границата от Русия на един от контролно-пропускателните пунктове, затворени от среднощ.

В петък финландската гранична защита предизвести, че от среднощ локално време ще сложи бариери на граничните пунктове в югоизточна Финландия, през които минава огромна част от пасажерите сред двете страни. Само през вчерашния ден над 100 незаконни имигранти са пристигнали на границата. По данни на граничната защита тази седмица във Финландия са пристигнали към 300 души, търсещи леговище, най-вече от Ирак, Йемен, Сомалия и Сирия.

Хелзинки се пробва да спре потока от претенденти за леговище, който съгласно нея е предизвикан от Москва. Финландското държавно управление упрекна Русия, че насочва мигрантите към граничните пунктове в възмездие за решението си да усили съдействието в региона на защитата със Съединените щати. Кремъл съобщи, че Финландия прави " огромна неточност ", като затваря граничните пунктове, и че този ход на Хелзинки унищожава двустранните връзки.

Финландия има обща граница с Русия с дължина 1340 км, която служи и като външна граница на Европейски Съюз.

Пети граничен пункт към този момент беше затворен за пасажери, когато предходната година бяха спрени влаковите услуги сред двете страни. 4 постоянни гранични пункта към този момент остават отворени. Убежище към този момент може да се търси единствено на два от тях, оповестиха от Гранична полиция.

Финландският министър на финансите съобщи, че страната ѝ е подготвена да затвори всички контролно-пропускателни пунктове по границата с Русия, в случай че се наложи. Граничната организация на Европейския съюз Фронтекс съобщи, че ще изпрати свои чиновници във Финландия, с цел да оказват помощ за опазването на границата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР