Финландия затвори четири от граничните си пункта с Русия. общо

...
Финландия затвори четири от граничните си пункта с Русия. общо
Коментари Харесай

Финландия затвори четири от граничните си пункта с Русия

Финландия затвори четири от граничните си пункта с Русия. общо те са осем. 

Това заяви държавното управление, обвинявайки Москва, че съзнателно си затваря очите за незаконните мигранти, съобщи Агенция Франс Прес.

" Днес държавното управление взе решение да затвори граничните пунктове Ваалимаа, Нуиямаа, Иматра и Ниирала на сухопътната граница сред Финландия и Русия ", съобщи министърът на вътрешните работи Мари Рантанен, а министър-председателят Петери Орпо упрекна Русия, че работи " със преднамереност ".

Според финландската гранична защита скандинавската страна, която има обща граница с Русия с дължина 1340 км, е отбелязала внезапно нарастване на броя на нелегално миналите границата от август насам, най-вече жители на Близкия изток и Африка без визи.

" Бяхме готови за разнообразни типове дейности, преднамереност от страна на Русия и по тази причина тази обстановка не е изненада ", сподели Орпо.

През април Москва предизвести, че ще предприеме " контрамерки... в тактически и стратегически проект ", откакто дефинира решението на Финландия да се причисли към НАТО като " посягане против нашата сигурност ".

От септември насам на границата са пристигнали общо 280 лица, търсещи леговище, оповестиха от граничната работа. Но Рантанен съобщи, че " броят им не е значим въпрос ".

" Това не е елементарен въпрос за политиката на леговище. Това е случай, в който имаме индикации и информация, че хората са вкарани във Финландия посредством измами ", сподели Рантанен.

Марку Хасинен, заместник-началник на финландската гранична защита, съобщи, че притокът на мигранти " съставлява сериозна опасност за националната сигурност, натоварвайки интервенциите на управляващите в региона на източната граница ".

Страната с население от 5,5 млн. души строи 200-километрова ограда на един сектор от границата си с Русия, която би трябвало да бъде приключена до 2026 година, съобщи БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР