Финландия се готви да затвори четирите контролно-пропускателни пункта на границата

...
Финландия се готви да затвори четирите контролно-пропускателни пункта на границата
Коментари Харесай

Финландия се готви за пълно затваряне на границата с Русия

Финландия се готви да затвори четирите контролно-пропускателни пункта на границата с Русия, които към момента действат. Очаква се това да стане през нощта на 21 против 22 ноември, пишат медиите в скандинавската страна.

Хелзинки към този момент затвори 4 от 8 гранични пункта с Русия в опит да спре потока от незаконни мигранти от друг генезис, идващи от Руската федерация. Тези ГКПП-та ще останат блокирани до 18 февруари 2024 година Четирите пропускателни пункта в южния сектор на дългата над 1000 км граница са най-натоварените входни ГКПП-та сред двете страни.

Финландия към този момент упрекна Москва за засиления незаконен мигрантски напън, който според Хелзинки е преднамерено провокиран от Русия. Според локалната медия Yle финландските войски са изпратени да оказват помощ при построяването на краткотрайни заграждения на граничния пункт " Вартиус ".

" Финландия е избрала пътя на борбата с Русия. От позиция на Кремъл, това е огромна неточност ", съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков. Дни по-рано финландските управляващи оповестиха за внезапно увеличение на броя на търсещите леговище, идващи на източната граница на страната. Това са чужденци, които минават през Русия от трети страни - Ирак, Сирия, Турция и Сомалия.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР