Финландия може да дари на Украйна малък брой танкове Леопард

...
Финландия може да дари на Украйна малък брой танкове Леопард
Коментари Харесай

Финландия може да прати танкове на Украйна

Финландия може да подари на Украйна дребен брой танкове " Леопард 2 ", създадени в Германия, в случай че още европейски страни създадат същото, сподели президентът Саули Нинистьо, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8885
Киев изиска тежки военни машини като " Леопард 2 ", чието даване би било доста усилване на поддръжката на Запада за Украйна след съветската инвазия на 24 февруари предходната година.

Финландия, която след началото на войната кандидатства за участие в НАТО, може да изпрати стеснен брой танкове, защото се нуждае от своите оръжия, с цел да пази дългата си граница с Русия, сподели още през вчерашния ден Нинистьо пред Финландското телеграфно бюро.

Тази седмица Полша съобщи, че може да изпрати танкове " Леопард 2 " на Украйна, само че единствено като част от по-голяма коалиция страни. Германия от своя страна сподели, че не има намерение да изпрати такива танкове на Украйна, напомня Ройтерс.

" Ако позицията за бойните танкове се промени и се заформи европейско съдействие по въпроса, приносът на Финландия също ще е нужен ", обявиха през днешния ден от канцеларията на Нинистьо в имейл до Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР