Финикс Сънс се наложи със 115:94 над Сан Антонио Спърс

...
Финикс Сънс се наложи със 115:94 над Сан Антонио Спърс
Коментари Харесай

Финикс се класира за плейофите в НБА

Финикс Сънс се наложи със 115:94 над Сан Антонио Спърс и си подсигурява присъединяване в плейофите. Тази шеста поредна победа за Слънцата пристигна много удобно, откакто те имаха сериозен задатък в огромна част от срещата.

Дивайн Буукър осъществя 27 точки за спечелилите, Крис Пол прибави 22, а ДеАндре Ейтън остана с 19 и 11 битки. Кевин Дюрант записа 18 точки. Финикс е на 4-о място в цялата Западна Конференция с 44/35. Гостите от Сан Антонио са предпоследни на Запад единствено с 20 победи от началото на сезона.

Джоел Ембийд означи 52 точки, а също по този начин добави 13 битки, 6 асистенции и 2 блокади за успеха на Филаделфия над Бостън със 103:101. Двата тима заемат първите две места в Атлантическата дивизия.

Това е пети мач в кариерата за Ембийд, в който той доближава или минава границата от 50 точки. Джеймс Хардън добави 20 и 10 асистенции за триумфа на Филаделфия, които реализираха и трета победа в четирите си последни мача.

Шест играчи на Бостън приключиха с двуцифрен персонален актив, водени от Дерик Уайт, който завърши мача с 26 пункта, от които четири тройки. Джейсън Тейтъм добави 19, както и 6 асистенции и три отнети топки. Пи Джей Тъкър остана с 11, само че с две следващи тройки в края на срещата остави Бостън доста покрай обрата. Уайт редуцира пасива на Селтикс до 101:103 две секунди преди края. В това малко време гостите въпреки всичко съумяха да вземат топката, само че изстрелът на Тейтъм от тройката не попадна в коша.

ЛеБрон Джеймс завърши с 37 точки за триумфа на Лейкърс със 135:133 след продължение над Юта Джаз. Ветеранът даже вкара победния панер с поднасяне в спомагателното време.

Остин Рийвс остана с 28 точки, а Антъни Дейвис завърши срещата с 21, 14 битки и 6 асистенции. С този четвърти следващ триумф Езерняците от Лос Анджелис се приближиха напълно покрай гарантиране на присъединяване в елиминациите. Те имат 41 победи и 38 провали. Въпреки неналичието на трима титуляри, Юта направиха серия 10:0 в края на срещата, с цел да отидат в продължението. Бившият състезател на ЛА Лейкърс Тейлън Хортън-Тъкър и Кели Олийник приключиха мача с по 23 точки всеки.

Сакраменто Кингс продължава да преследва Мемфис за 2-ото място на Запад, откакто реализира победа над Ню Орлиънс със 121:103. Преговарящият за нов контракт литовски център Домантас Сабонис приключи срещата с трипъл-дабъл, а Кийгън Мъри осъществя няколко значими тройки в мача, с цел да помогне на своите да преодолеят слабия старт в срещата.

Сабонис вкара 16 точки, завоюва 12 рибаунда пред кошовете и подаде 11 паса. Де’Аарън Фокс прибави 23 и 9 паса за Кингс, които завоюваха Тихоокеанската дивизия. Това е тяхната първа купа от 20 години насам, само че имат с близо 30 % по-слаб индикатор от Мемфис за 2-ото място в решетката. За гостите от Столицата на джаза Брандън Инграм заби 22 точки и взе 7 отскочили от таблото топки.

Лидерът на Изток Милуоки Бъкс реализира нова победа – 140:128 като посетител над Вашингтон. Шести трипъл-дабъл за годината направи гръцкият им център Янис Адетокунбо с 28 точки, 11 битки и 10 асистенции. Бъкс имат 57 триумфа и 22 провали от началото на сезона и държат върха пред Бостън.

Боби Портис остана с 19 точки и сериозните 20 битки за спечелилите, а Джейрю Холидей с 26 точки и 10 асистенции оказа помощ в края на втората и началото на третата третина. Джей Кроудър за първи път стартира като титуляр за Бъкс на мястото на навехналия глезена си Грейсън Алън и завърши срещата с 19.

Маями, който върви към купата в Югоизточната дивизия, реализира 42-ата си победа през сезона – 118:105 над Детройт. Джими Бътлър вкара 27 точки за триумфа, а също по този начин взе 8 битки и подаде 8 паса. За гостите от Автомобилния град това е 10-а поредна загуба. Гейб Винсън с 22 точки оказа помощ на Маями, а Тайлър Херо и Бам Адебайо помогнаха с по 18 всеки.

Мемфис също реализира удобна победа – 119:109 над Портланд с 30 точки на Дезмънд Бейн. Той взе 7 битки и 5 асистенции. Джа Морант оказа помощ с 23 точки, 9 асистенции и 6 битки.

Люк Кенард наниза 6 тройки и завърши мача с 20 точки, а Мемфис мина границата от 50 победи за втори следващ сезон, което ги остави на 2 мача от върха на Запад, който се заема сега от Денвър.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР