Финансовото министерство е разработило серия от промени в данъчните закони,

...
Финансовото министерство е разработило серия от промени в данъчните закони,
Коментари Харесай

Финансовото министерство готви данъчни промени и връща 20% ДДС за ресторантите

Финансовото министерство е създало серия от промени в данъчните закони, разгласи Асен Василев. Основните промени, които са заложени са свързани с част от европейските наставления за световния налог за огромни компании , които би трябвало да влязат в действие от 1 януари, добави финансист номер 1.

" Освен това уточняваме на някои текстове свързани със събираемост и стягане на режимите за събираемост " , добави министър Василев, съобщи Дарик.

Данъчните ставки за бизнеса и хората остават същите , а единственото, което е планувано е връщане на данъчната ставката на 20% за заведенията за хранене ”, добави Василев.

Той разяснява, че разискват и вид за въвеждане на патентен налог на дребните търговци .

“В момента приготвяме макрорамката за бюджета. Започваме диалози с министерствата от идната седмица за техните самостоятелни бюджети, тъй че по-едрите пера да бъдат обхванати ”, разгласи финансовият министър. Той сподели, че в средата на октомври евентуално ще имат по-пълна картина.

Според Асен Василев заради почивката на депутатите поради локалния избор пакетът от данъчните закони няма да може да бъде признат през октомври , а през ноември и това ще окаже въздействие върху приемането на бюджет а. “Приемането на държавния бюджет ще би трябвало да бъде бутнато леко обратно ”, посочи той.

Източник:БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР