Финансовият регулатор на Великобритания забрани всякаква „регулирана дейност“ на най-голямата

...
Финансовият регулатор на Великобритания забрани всякаква „регулирана дейност“ на най-голямата
Коментари Харесай

Великобритания забрани дейността на най-голямата борса за криптовалута в света

Финансовият регулатор на Англия забрани всякаква „ контролирана активност “ на най-голямата борса за криптовалути в света „ Байнанс “ на територията на Обединеното кралство, оповестява Би Би Си.

Органът за финансов надзор издаде предизвестие за потребителите на „ Байнанс “, като поучава хората да бъдат внимателни от рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на вложенията в криптоактиви. Властите са издали предписание рекламните акции на борсата във Англия да бъдат прекъснати до 30 юни.

От „ Байнанс “ обявиха, че известието на финансовия регулатор няма да има „ директно влияние “ върху услугите, които дава на уеб страницата си.

Криптоборсата не е основана в Обединеното кралство, тъй че макар решението на Органа за финансов надзор, няма да има въздействие върху жителите на Обединеното кралство, които употребяват уеб страницата за покупка и продажба на криптовалути.

Органът за финансов надзор не контролира криптовалутите, само че изисква тържищата, търгуващи с тях, да се записват при тях. „ Байнанс “ не е регистриран от финансовия регулатор и затова няма право да ръководи борса в Обединеното кралство.

„ Байнанс “ е онлайн централизирана борса, която предлага на потребителите набор от финансови артикули и услуги, в това число покупка и търговия с необятна гама от цифрови валути, както и цифрови портфейли, фючърси, скъпи бумаги, спестовни сметки и даже заеми.

В момента „ Байнънс Груп “ е със седалище на Каймановите острови. Компанията има голям брой обекти по целия свят и преди този момент е била основана в Малта. В момента свързаната с групата компания „ Байнанс Маркетс Лимитид “ е със седалище в Лондон. От Органът за финансов надзор оповестиха, че на тази компания е неразрешено да подхваща каквато и да е активност без експлицитното и утвърждение и би трябвало да се съобрази с тази възбрана до сряда.

По-важното в тази ситуация е, че английската дивизия на „ Байнанс “ има период до края на седмицата да покаже пред Органа за финансов надзор, че е събрала досиетата на всичките си локални клиенти и да ги съобщи, „ в случай че е належащо “, разяснява софтуерният сътрудник на Би Би Си Рори Джоунс.

Анализатори разясняват, че ходът на финансовите управляващи в Лондон идва на фона на дейности от регулатори по целия свят против платформи за криптовалута. По информация на „ Блумбърг “ Комисията по скъпи бумаги и тържища във Вашингтон също прави инспекция на борсата.

Според финансисти тези инспекции са свързани с опасенията за потреблението на криптовалутите в престъпни интензивност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР