Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че ще продължи да участва

...
Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че ще продължи да участва
Коментари Харесай

Горанов не приема референдум за въвеждането на еврото

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че ще продължи да взе участие във форматите на президента макар снетото му доверие към държавното управление.

"За мен вчерашното изказване на президента е прочувствена реакция на Румен Радев. В Конституцията сходна преценка на българския президент не съществува. Личната омраза сред двама индивида не може да наруши рамките на Конституцията. Днес даже министър Караниколов участваше в един конгрес с японски вложители под егидата на българския президент. Моята позиция е, че ще продължа институционално да вземам участие във всички формати на българския президент, а прочувствените реакции на политикът Радев са негово право ", съобщи Горанов.

Министърът на финансите счита, че сваленото доверие е догадка и персонална прочувствена реакция.

"Такова изказване не одобрявам от Румен Радев. Всички взаимоотношения сред Министерски съвет и президенството би следвало да продължат във типа, в който са били до момента. Политическите оценки на участник в политическия живот са си негово персонално право “, сподели още Горанов.

За пропуснатите доходи от такси в хазарта финансовият министър съобщи, че в случай че се откри негова персонална виновност или подготвеност, ще поеме политическа, само че и различен вид отговорност, очевидно визирайки наказателна.

На въпрос дали би подкрепил концепцията за референдум за еврото, министър Владислав Горанов отговори: "Знам, че съпротивата против въвеждането на еврото ще се развива като драматургия в българското общество от доста хора, които желаят да попречат да затвърдим геополитическия си избор. Този спор да се опитат да прекратят по-задълбочената интеграция на България към институциите на Европа, ще продължи. Ние ще продължим с напъните си да влезем във все по-тясна интеграция на институциите на Съюза, с цел да не сме страна на втора скорост ".

Идеята за национално допитване по отношение на въвеждането на европейската валута бе стартирана от партия "Воля " на Веселин Марешки, както и от проруската "Възраждане " на Костадин Костадинов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР