Финансовият министър Владислав Горанов първи направи подарък за новите кметове.

...
Финансовият министър Владислав Горанов първи направи подарък за новите кметове.
Коментари Харесай

Горанов с подарък за новите кметове


Финансовият министър Владислав Горанов първи направи подарък за новите кметове. В проектобюджета за следващата година той планува половин милиард повече за общините. Така градовете ще имат още пари за обучение, опазване на здравето и обществени действия, както и спомагателни средства за разчистване на снега и финансови разноски. Общините ще разполагат с 4,2 млрд.лв за 2020 година.
Най-щедрият бюджет за прехода утвърди кабинетът в навечерието на 30-годишния празник от началото на демокрацията. Той планува минималната работна заплата да скочи на 610 лв., а междинната - да стигне 1500 лв., без да се трансформират налозите. Учителските заплати ще се усилят със 17% или общо с 360 млн. лв.. Ново повишаване с 10 % ще има за заплатите на служителите. Пенсиите се подвигат с 6,7% от 1 юли. Парите за опазване на здравето ще бъдат с близо 500 млн. лева повече, като 30 млн. от тях ще са за национална педиатрична болница.
Повишените разноски обаче значително зависят от осъществяването на три показателя- 3,3 % растеж на стопанската система, 3 милиарда повече събрани от налози и инфлация в рмките на 2,1 %.

Източник: standartnews.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР