Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не вижда причина да

...
Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не вижда причина да
Коментари Харесай

Горанов: Няма причина за оставка на шефката на НАП

Финансовият министър Владислав Горанов разяснява, че не вижда причина да бъде поискана оставката на Галя Георгиева, шеф на Национална агенция за приходите. Той бе безапелационен, че тя е "успешен началник на приходната администрация " и е жертва, а не причинител на закононарушение.

Пред публицисти в Народното събрание Горанов сподели: "Ние сме жертви на едно престъпно действие, чиито цели надминават елементарното хакерство. " Той разяснява, че не е чул до момента шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ да напусне след "Уикилийкс ". "Не мисля, че един сполучлив началник на приходната администрация, която дружно с Агенция "Митници ", съумя да усили с 50 на 100 данъчните доходи за последните няколко години, заслужава това, даже за толкоз съществено действие, което отново дублирам, ни трансформира в жертви, а не в причинители на закононарушение ", сподели Горанов.

Той бе безапелационен, че не би трябвало да се обезглавява приходната администрация. По думите на Горанов отговорността за пропуските се носи от лицата, които са директно виновни. Той осведоми още, че двама чиновници на Национална агенция за приходите към този момент не са работа. Това са шефът на "Информационна сигурност " и шефът на ИТ звеното в Национална агенция за приходите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР