Финансовият министър обяви добра новина.Последните 5 месеца станахме свидетели на

...
Финансовият министър обяви добра новина.Последните 5 месеца станахме свидетели на
Коментари Харесай

Министър Василев: Другата седмица ще има нови мерки, целящи повече пари да останат в джоба ни

Финансовият министър разгласи добра вест.

" Последните 5 месеца станахме очевидци на няколко доста съществени рецесии – едната стартира с повишение цените на енергоизточниците.

Втората огромна рецесия е войната в Украйна, която докара до по-трудни и скъпи доставки, както и запасяване с снабдяване ", съобщи от парламентарната трибуна вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на блиц контрола.

" Има доста нарастване на производството в българската стопанска система. Увеличението е с над 20%. Същото нещо се отнася и за износа. Това се дължи значително на българските компании и на българските служащи ", отчете той.

Относно какво се случва с актуализацията на Бюджет 2022, която би трябвало да стане от юли месец, министър Василев изясни, че ситуацията в България в действителност е тежка. „ Имаме растеж на произвеждане обаче, на експорт “, подсети той.

Относно какво се случва с актуализацията на Бюджет 2022, която би трябвало да стане от юли месец, министър Василев изясни, че ситуацията в България в действителност е тежка. „ Имаме растеж на произвеждане обаче, на експорт “, подсети той. По думите му, едно от нещата. Които дават конкурентоспособност на българските компании е триумфът на държавното управление да задържи цените на електрическата енергия на стойност от юли 2021 година

Асен Василев изброи голям брой ограничения, които е подхванала страната по отношение на хората – увеличение на минимална заплата, освобождение на децата от такси в градините. Сега се разискват нови и те ще бъдат оповестени при започване на идната седмица. Целта им е повече средства да останат в джоба на българина, разясни министърът на финансите.

„ Ситуацията в действителност е тежка “, заключи той, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР