Финансовият министър е най-важният министър в един кабинет. От друга

...
Финансовият министър е най-важният министър в един кабинет. От друга
Коментари Харесай

Румен Христов: ДПС най-вероятно ще имат свои представители в регулаторите

„ Финансовият министър е най-важният министър в един кабинет. От друга страна, господин Асен Василев има и политическа тежест, тъй като е съпредседател на „ Продължаваме промяната “. Моята персонална позиция е, че в новия кабинет е добре да има представители на политическите партии, тъй като кабинет води политики и дава отговор пред тези, които го поддържат. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на Съюз на демократичните сили и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

По неговите думи Движение за права и свободи „ се държат доста градивно в Народното събрание “.
Движение за права и свободи най-вероятно ще имат представители в регулаторните органи. Там към този момент бихме могли да заложим на тесни експерти, специалисти, не на политически фигури, тъй като работата там е по-специфична.
Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС

По отношение на ротацията, Христов уточни, че договарянията ще бъдат мъчно, само че в последна сметка преформатирането на кабинета ще мине безпрепятствено.

Ако Асен Василев е претендентът на Политическа партия за вицепремиер, ние ще го подкрепим “, сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили.

По думите му промяната на министри не е самоцел, а поради това държавното управление да работи по-добре.

„ Има, и то не малко хора, които не съумяха да си свършат работата и които не откликнаха на упованията на ръководещото болшинство “, разяснява още Христов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР