Финансовият министър Асен Василев остави увеличението на заплатите на служителите

...
Финансовият министър Асен Василев остави увеличението на заплатите на служителите
Коментари Харесай

Асен Василев остави увеличението на заплатите в МВР за догодина

Финансовият министър Асен Василев остави нарастването на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за следващата година. След съвещанието на държавното управление министърът уточни, че остава проектът тази година растеж на възнагражденията да получат единствено държавните чиновници, които не са получили подобен предходната.

Политика по приходите за държавната администрация във всички министерства Василев дава обещание с Бюджет 2024.

2024 година ще бъде извършена политика по приходите във всички министерства “, уточни Василев.

Припомняме, че съгласно позицията на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, в случай че в проектобюджета не се планува 10% нарастване на заплатите, силите на реда излизат на митинги в цялата страна.

На своето съвещание в сряда държавното управление одобри и входира в Народното събрание проектобюджетите на страната, Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса. Очакванията са още в четвъртък те да бъдат прегледани на първо четене на взаимно съвещание на бюджетната, обществената и икономическата комисии.

Основните параметри са ясни – 3% недостиг, предстояща инфлация от 8.7% за годината, 1.8% растеж на Брутният вътрешен продукт “, разяснява Василев след края на съвещанието на кабинета и изясни, че промени в главните параметри не са правени.

Дългът, който е заложен за тази година, е в общ размер на 7.5 милиарда лева Около 3 милиарда лева към този момент бяха изтеглени при започване на годината.

На отговор на въпрос дали приходите от възможна продажба на нуклеарно съоръжение за АЕЦ „ Белене “ ще усили приходната част, Василев уточни, че това са активи на Националната електрическа компания и нямат връзки към бюджета.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР