Финансовият министър Асен Василев е направил силно изказване в защита

...
Финансовият министър Асен Василев е направил силно изказване в защита
Коментари Харесай

Асен Василев: Неспособните работодатели дават ниски заплати

Финансовият министър Асен Василев е направил мощно изявление в отбрана на правилното възнаграждение на труда на работещите в България по време на закрито за медиите съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, стана ясно в четвъртък.

Точните му думи не са ясни, само че смисълът на изявлението му е бил, че ниската продуктивност на труда в България, с която се оправдават ниските заплати на работещите небогати, в доста огромна степен се дължи на неналичието на добра организация на труда, която е отговорност на работодателите, а не на служащите.

Двама представители на синдикатите – Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " и Любослав Костов от КНСБ, са чули министъра да споделя, че " от пазара на труда би трябвало да се извадят некомпетентните работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите ".

Министърът бил дал образец, че не е обикновено служащи с почти идентични умения да не могат да произведат артикул за 710 лева работна заплата в България, а в Гърция да имат продуктивност, която им носи заплата от 1000 евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР